• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu mazăre și costiță

May 31, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


pui cu mazăre

De fapt ar fi fost mai corect un titlu gen pui cu garnitură de mazăre și costiță, măcar fiindcă acompaniamentul ăsta îl puteți folosi, fără probleme, și la alte cărnuri, ba chiar și la unii pești (țin minte o rețetă cu somon destul de asemănătoare). Dar, în fine, problema titlului mi se pare mai puțin importantă acuma, principalul e că vom găsi în farfurie o mâncărică excelentă de pui cu mazăre, care se face foarte simplu și nici mare lucru nu ne trebuie pentru ea. Așa că mai bine să trecem la treabă, să vedem mai întâi despre ce-i vorba, c-om avea timp să discutăm și după aceea.

Pregătiți dumneavoastră

6 pulpe superioare de pui (cu sau fără os, cum doriți),
2 linguri de cimbru proaspăt, tocat (dacă nu, 2 lingurițe sub formă uscată),
2-3 căței de usturoi,
2-3 cepe,
500 g mazăre (proaspătă în sezon, congelată în rest),
100 g costiță afumată,
1 păhărel de vin,
1 legătură de pătrunjel (curățat, spălat, tocat),
ulei,
sare și piper.

Zdrobiți mai întâi usturoiul curățat și frecați-l pastă cu cimbru, sare, piper și o lingură de ulei. Frecați bine carnea cu mixtura asta și lăsați-o să aștepte minimum 1 oră (dar puteți s-o lăsați și peste noapte, în frigider).

Încălziți puțin ulei într-o tigaie și rumeniți puiul pe toate părțile, până când e gata (dacă nu-l vreți prăjit, puteți să-l înăbușiți sau să-l faceți la cuptor). Când e gata, dați-l deoparte, să aștepte până-i vine iar rândul.

În aceeași tigaie mai adăugați un pic de ulei, dacă-i cazul, și căliți ceapa împreună cu costița tăiată (cubulețe, fâșiuțe, cum doriți). Când încep să prindă culoare, stingeți cu vinul și lăsați să fiarbă până când lichidul scade aproape de tot. Adăugați mazărea (și un pic de apă fierbinte, dacă-i din cea proaspătă) și fierbeți până când e gata. Reglați de sare și piper, presărați pătrunjel tocat, și cu asta basta.

Ca să câștigați timp, după ce rumeniți puțin puiul în tigaie, puteți să-l băgați în cuptorul încins dinainte, la foc mijlociu, unde o să stea vreo 20 de minute (cu aproximație, că n-am de unde să știu cât de bine l-ați prăjit). Numai bine în timpul ăsta puteți face garnitura de mazăre; totul e să nu uitați ca, la sfârșit, să turnați și sosul din tava puiului în tigaie, c-ar fi păcat să se piardă.

Cât despre variante, parcă ar fi păcat ca, în sezon, să nu folosiți ceapă verde în loc de ceapă uscată, după cum aceeași ceapă poate fi înlocuită cu 5-6 hașme, dacă aveți la îndemână. Și, dacă tot vorbim de substituiri, e posibil să vă placă mai mult mărarul decât pătrunjelul. Sau ați putea, firește, să folosiți ambele verdețuri.

Vinul pentru acest pui cu mazăre? Alb, sec și baricat (de dragul costiței), dacă se poate. Că am eu azi o poftă suspectă de un Riesling poate constitui cel mult o sugestie, nicidecum o recomandare fermă și imuabilă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mazare cu carneMâncare de mazăre cu carne Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Mancare de mazareMâncare de mazăre Chec de curcan cu mazăre, șuncă și gorgonzola

  • carne, costita, mazare, pui, pulpa

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved