• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Provino – și a fost ziua a doua

Nov 05, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 4


Ei, desigur, ziua a doua doar pentru mine (asta e, problemele de sănătate m-au împiedicat să vizitez Festivalul și ieri). Așa că, din păcate, abia azi am reușit să ajung la standul Sâmburești (excelentă Feteasca Albă, foarte bun Chardonnay-ul), și i-am vizitat pe îndelete pe prietenii de la Oprișor (ce să vă recomand mai întâi? Chardonnay-ul sau Shiraz-ul La Cetate? Ori poate grozavul Vestitor?)

M-am oprit, din nou, la Basilescu (Gabi Lăcureanu plecase, dar m-am întreținut, îndelung și cu folos, cu Florin Preda) și am gustat Golem-ul roșu (mă enervează cumplit denumirea, dar vinul din sticlă e grozav, chiar merită). Și, deloc în ultimul rând, am gustat și eu, în fine, Sirena Dunării de la Vinarte. N-am absolut deloc glandă pentru vinuri dulci, dar bijuteria asta trebuie gustată măcar o dată în viață. Nu v-o descriu, pentru că n-am cuvintele la mine.

Drept pentru care, în concluzie, iubiți cititori, ieșeanul din mine vă poftește, chiar și acum, la spartul târgului, să nu ocoliți Festivalul de la Providența. Motive nu vă dau, veniți până acolo și le deduceți singuri, da? Hai, că a rămas numai o zi…

S-ar putea să vă intereseze și:

Provio Iasi 2012Provino a fost locul perfect de întâlnire pentru producătorii, specialiștii, cunoscătorii și iubitorii de vin A început prima ediție a Festivalului Provino La finalul primei ediții a Festivalului Provino de la Cluj Napoca Premiere Nomibo la Provino

  • Basilescu, Oprisor, Provino, Samburesti, vin, Vinarte

4 thoughts on “Provino – și a fost ziua a doua”

  1. Ciprian 06/11/2011 at 04:19

    Sirena Dunarii e un vin interesant, dar mult prea “lipicios” pentru mine 🙂 Ceea ce-i lipseste sa fie un mare vin de desert este aciditatea, parerea mea

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/11/2011 at 08:52

      Așa e, aciditatea s-a dus (are, totuși, zece anișori), e cam „lipicios”, dar rămân la părerea că trebuie gustat măcar o dată. Măcar pentru comparația (inevitabilă) cu alte „vechituri” 🙂

      Reply ↓
  2. Ciprian 06/11/2011 at 12:50

    Corect, pentru comparatie merita. Eu l-a incercat prima data la un Goodwine. Interesant e ca dupa ce am plecat de acolo, m-am dus direct la o degustare privata organizata de Oliver Bauer. Iar acolo am baut un Rayne-Vigneau 2000 de Sauternes, care a batut Sirena din toate pozitiile 🙂 Iar asta facea diferenta: frantuzul avea o aciditatea fantastica pt un dulceag.

    Reply ↓
  3. costachel Post author06/11/2011 at 14:02

    Uite-așa au unii noroc… 😀

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved