• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Producătorii de cartofi au probleme serioase: prețul e mic, iar concurența externă e mare

Nov 08, 2011 costachel Știri 2


Deși au avut un an bun, iar recolta de cartofi a fost de peste 20 tone/ha, agricultorii din Covasna nu prea au motive să fie mulțumiți, deoarece nu reușesc să-și vândă cartofii decât la prețuri foarte mici, între 30 și 60 de bani/kilogramul în sistem en-gros.

Șeful Direcției Agricole Covasna, Konczei Csaba, a declarat că anul acesta, spre deosebire de cel anterior, agricultorii au obținut o producție foarte bună de cartofi – în medie 22 de tone la hectar – dar întâmpină greutăți în valorificarea acesteia.

„Anul acesta s-a obținut o producție totală de circa 363.000 de tone de cartofi în județul Covasna, adică în medie 22.000 de kilograme la hectar. E o producție foarte bună, dar din păcate mai mult de o jumătate din aceasta e încă pe stoc (…) Prețul de achiziție e mult mai slab decât anul trecut. Se vând en-gros cu 30-60 de bani/kilogramul cartofii prespălați și ambalați, în condițiile în care prețul de producție e în jur de 25 de bani”, a declarat șeful Direcției Agricole, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că agricultorii autohtoni se confruntă și cu o concurență puternică din partea producătorilor din alte țări europene, estimând, totodată, că prețul cartofilor va crește peste câteva luni.

Alta a fost situația anul trecut, când din cauza ploilor abundente, producția a fost scăzută nu doar în România, ci și în celelalte țări europene cu tradiție. Atunci cartofii s-au scumpit mult, în primăvară ajungând și la prețul de 3 lei/kg.

S-ar putea să vă intereseze și:

Valeriu TabaraValeriu Tabără a umflat cifrele ca pe vremea lui Ceaușescu Miere export importRomânia a exportat cu 54% mai multă miere în primul semestru al acestui an Producția de struguri a scăzut, în 2010, cu un sfert Producătorii de whisky sărbătoresc jubileul Reginei Marii Britanii

  • cartofi, preturi, producatori, productie

2 thoughts on “Producătorii de cartofi au probleme serioase: prețul e mic, iar concurența externă e mare”

  1. mem 08/11/2011 at 12:09

    De ce nu-i tin la rece pana in primavara, cand o sa creasca pretul?

    Sunt destule tratamente care sa-i impiedice sa incolteasca.

    Reply ↓
    1. costachel Post author08/11/2011 at 12:37

      Păi presupun că au o problemă cu spațiul. Dacă tot a fost așa o producție mare… 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved