• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pricomigdale tiramisu

Feb 08, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Tiramisu 6


Presupun că nu-i pentru dumneavoastră nicio noutate că pricomigdalele se servesc deseori lipite între ele, două câte două, cu vreun gem, cremă ș.a.m.d.. În rețeta de mai la vale, însă, e vorba de ceva mai mult decât o simplă ungere și lipire, iar produsul final va fi, vă rog să mă credeți, cât se poate de neașteptat. Și va produce o bucurie tuturor, fie că va fi vorba de un mic răsfăț de week-end, fie că pricomigdalele tiramisu vor fi servite la o masă mai pretențioasă, cu musafiri care așteaptă de la dumneavoastră să îi serviți cu toate bunătățile posibile. Fiți pe pace, cu prăjiturelele astea nu prea aveți cum să dați greș.

Pentru pricomigdale aveți nevoie de

200 g migdale, râșnite cât mai fin,
300 g zahăr pudră,
100 g zahăr tos,
5 albușuri,
2 lingurițe de cafea preparată, foarte concentrată,

pentru crema tiramisu mai adăugați

180 g mascarpone,
45 g zahăr tos,
2 ouă,
1 linguriță de amaretto (sau câteva picături de esență de migdale),

plus niște cacao, pentru presărat deasupra.

Bateți spumă tare albușurile, apoi adăugați treptat zahărul tos (bătând în continuare). Amestecați migdalele cu zahărul pudră cernut, apoi cu albușurile și cafeaua. Omogenizați până când obțineți un amestec neted și lucios.

Tapetați o tavă cu pergament (hârtie de copt) și puneți cu un poș (sau cu lingurița) grămăjoare mici, egale. Lăsați-le să se usuce 30 de minute (timp în care încingeți cuptorul la 150ºC) și apoi coaceți pricomigdalele aproximativ 10 minute. Lăsați-le să se răcească, apoi scoateți-le de pe hârtie.

În paralel faceți crema: separați albușurile de gălbenușuri și frecați-le pe acestea din urmă cu zahărul (până când compoziția se albește și devine spumoasă), apoi cu mascarponele și cu amaretto-ul. Bateți spumă și albușurile, apoi incorporați-le delicat în compoziție.

Puneți cremă pe jumătate din pricomigdale, lipiți cealaltă jumătate, și pudrați prăjiturelele obținute cu cacao.

Și să nu uit o precizare, că tot am văzut un film aseară și mi-am adus aminte: în limba franceză (și la fel în engleză) macarons înseamnă pricomigdale, în timp ce macaroanelor li se spune macaronis. Drept pentru care, distinși traducători, ceea ce ați citit până acum a fost o rețetă de pricomigdale tiramisu, nicidecum vreun desert cu macaroane, da?

S-ar putea să vă intereseze și:

Tiramisu la pahar TiramisuTiramisu à la Ina TiramisuTiramisu Tiramisu, în versiunea Sophiei Loren

  • cacao, desert, mascarpone, migdale, oua, pricomigdale, tiramisu, zahar

6 thoughts on “Pricomigdale tiramisu”

  1. elena 08/02/2012 at 23:56

    Delicioase!… dar cafeaua s-a pierdut pe undeva..

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/02/2012 at 07:18

      Gata, am recuperat-o, mulțumesc 🙂

      Reply ↓
  2. catalin 09/02/2012 at 18:14

    super idee, arata delicios, mie-mi aduce aminte mai mult de macarons, pricomigdalele dvs

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/02/2012 at 20:37

      Păi macarons sunt pricomigdale, alt termen n-avem în limba română 🙂 A, că poate să mai apară, pe ici, pe colo, și nițică făină, e nesemnificativ, tot de bezele cu adaos de migdale râșnite e vorba, până la urmă… Și mulțumesc frumos 🙂

      Reply ↓
  3. Andreea 10/02/2012 at 13:50

    Servus, delicioasa combinatia de arome.
    Acum vreo3 ani m-am procopsit c-o obsesie pt macaroni :)) reteta pare atata de simpla (si de fapt chiar este) si totusi macaronii nu ieseau. Am depasit faza de depresie :)) insa o taina a reusitei lor este: albusurile trebuie sa aiba cel putin 2 zile vechime si e musai sa fie la temperatura camerei… se pot lasa de dimineata pana seara pe comptoir si de-abia atunci putem incepe prepararea lor.
    Week-end fain!

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/02/2012 at 13:54

      Săru-mâna, și pentru urare, și pentru tertip 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved