• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Plăcinta de spanac a lui Pink

Feb 19, 2011 costachel Mozaic, Rețete, Rețete de plăcinte, Rețete de vedete, Rețete lacto-vegetariene 13


Recunosc, nu mă omor după știrile mondene. Am și destui ani de presă în spinare ca să știu că majoritatea nu sunt altceva decât niște plăsmuiri de PR, mai mult sau mai puțin inteligente. Mi-a sărit însă în ochi pe un flux titlul „Pink can’t stop baking” și așa am ajuns pe femalefirst.co.uk, care ne informează că, de când este însărcinată, solista căpătat o adevărată obsesie pentru copt, că tot are o groază de timp liber la dispoziție. Drept pentru care a și postat pe twitter o rețetă de plăcintă de spanac. Și ținând cont că mi s-a părut interesanta și foarte simplă, mi-am zis ca ar fi politicos din partea mea să v-o comunic și dumneavoastră.

Sotați ceapă și usturoi, adăugați spanac. Ungeți foi de plăcintă cu unt topit, presărați parmezan și mozzarella, puneți deasupra spanacul. Rulați și sigilați (!) cu unt (presupun că, de fapt, vrea să spună să ungem sulul). Băgați la cuptor, încins la 350 (asta înseamnă, foarte exact, 176,67 în grade Celsius), timp de 10 minute. Scoateți și mâncați-o repede pe toată. Yum.

În afara faptului că 10 minute mi se par prea puține, în rest nu suna rău, nu?

S-ar putea să vă intereseze și:

Placinta de spanacPlăcintă de spanac (spanakopita) Placintele cu urda si spanacPlăcințele cu urdă și spanac Penne cu spanac si gorgonzolaPenne cu spanac și gorgonzola Ouă pe spanac (florentine)

  • cuptor, foi de placinta, mozzarella, parmezan, placinta, placinta cu spanac, spanac, unt

13 thoughts on “Plăcinta de spanac a lui Pink”

  1. aphextwinz 20/02/2011 at 10:18

    Pai in general daca pui unt, ceapa, usturoi, mozzarella si parmezan nu prea are cum sa iasa rau nimic, nici o placinta cu iarba din fata blocului 🙂

    Sunt curioasa cum “presara” mozzarella 😀

    Si intr-adevar, zece minute la temperatura aia nu sunt suficiente nici pentru o mini-placinta.

    Reply ↓
  2. Costachel 20/02/2011 at 11:21

    Pai presupun ca mozzarella o faramiteaza cu degetele si o presara dupa aia. Cel putin eu asa as face 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 23/02/2011 at 20:28

    Pai tocmai, ca mozzarella nu se faramiteaza. Poate era parmezan de fapt sau alt traducator “bun” cum sunt atatia de la o vreme.

    Am mai citit si de presarat ulei, asa ca mozzarella e surclasata la capitolul traduceri stiintifico-fantastice 😀

    Sanatate!

    Reply ↓
  4. Costachel 24/02/2011 at 10:45

    Cum sa nu se faramiteze? A rupe cu degetele bucatele mici = a o face farame = a o faramita. Sau poti sa o faramitezi cu furculita. A, daca vorbim de cascavalul inferior vandut de unii producatori sub numele abuziv de mozzarella, atunci e, fireste, alta discutie

    Reply ↓
  5. aphextwinz 24/02/2011 at 19:27

    Picam la pace, mie nu mi se pare ca mozzarella se poate faramita, maxim se poate rupe fasii (nu vorbesc de imitatii, de cea din zer, ca nu o folosi Pink din astea zise si “de pizza”). Farame, firimituri, mie nu mi se pare ca se potriveste cu mozzarella care se poate rupe.

    Amu’ zis si eu, nu ne legam de un termen, eu nu as spune ca faramitez mozzarella. Parerea mea, fireste, sanatate 🙂

    Am gasit niste pseudomozzarelle delicioase (chit ca nu seamana cu produsul mama). Asta zic separat de discutie.

    Reply ↓
  6. ovidiucro 25/02/2011 at 12:44

    “Am gasit niste pseudomozzarelle delicioase”
    Vreau si eu sa stiu despre ele, ca-s tare amator de-asemenea bunataturi 🙂
    Multam fain.

    Reply ↓
  7. aphextwinz 25/02/2011 at 17:21

    Nai nu cred ca pot scrie, ca nu e site-ul meu, ar insemna sa spun firme si nu e frumos. Sunt produse pe care scrie mozzarella, nu au treaba cu originalul, dar sunt exceptionale. Eu le-as fi gasit alt nume si le-as fi inregistrat separat 🙂

    Nu stiu cum sa scriu sa nu semene a reclama sau alta traznaie, sa dau un mail cumva, cuiva?

    Don Costachel? Ajutor?

    Reply ↓
  8. Costachel 26/02/2011 at 07:48

    Ei, de-acuma da-le aici, in clar, ca sa le gust si eu, iar dac-o fi reclama mascata (si abuziva!) am s-o demasc imediat 😀

    Reply ↓
  9. aphextwinz 26/02/2011 at 09:37

    Aiurea, publicitate, nu am facut niciodata un leu din net, e pur hobby. Iaca o sa dau linkuri luate de pe google, e o firma din Brasov care face numai produse din lapte de bivolita, le-am vazut si fabrica (am scris si la mine pe blog de ei, cred, nu mai stiu). Ce e drept scumpe, e adevarat ca nu seamana cu mozzarella produsul decat pentru ca are forma de bocconcini si stau in zer.

    Este superb gustul (reiterez, nici un produs din cele de care spun nu seamana deloc cu originalul), textura e mai dura, se desface in fasii mai greu desi e tot la fel procesul tehnologic, banuiesc eu in mintea mea de merceolog ca bivolita noastra nu da acelas lapte cu a lor, mai ales ca in zona Brasovului laptele se colecteaza din teren.

    Iaca un link de pe net cu firma, http://www.greenmarketing.ro/?p=224

    Pentru a doua descoperire m-am dus la frigider, e facuta de o firma pe care o cheama Unilact, model bloc, nu rotunda, de pe undeva din judetul Alba. Are 40% SU (mai e una adusa de palladin, import, cu doar 20% care e rezon calitativ) si contine numai lapte, culturi si sare.

    Si aici ca si la prima, cred ca vacile noastre is altfel, procesul tehnologic e la fel, gustul diferit. E foarte buna si asta.

    Am remarcat (doftorii is de vina) ca si tofu facut la noi e cu totul altceva decat ala facut “la ei”. Si nu numai.

    Asa, de final, Don Costachel, de orice imi pot pune cenusa in freza, agresivitate, exprimare defectuoasa, graba, reclama pe site-ul altuia nu o sa fac in viata vietilor mele pentru ca nu e corect.

    Sanatate!

    Reply ↓
  10. Costachel 26/02/2011 at 09:43

    Corect! 🙂
    Altminteri, cred ca am vazut produsul alba-iulian, am avut o retinere (se pare nejustificata) dar cum il zaresc din nou, cum il poftesc acasa…

    Reply ↓
  11. aphextwinz 26/02/2011 at 12:09

    Repet, nu seamana cu originalul, sa n-avem vorbe la proces pe urma 😀

    Ieri in metrou (ca decat cu masina in centru … ) reciteam de re culinaria si ma gandii la dvs legat de niste detalii tehnice.

    Palaria noastra, nu ajunge viata cate idei si ganduri sunt, nu e corect 😀

    Reply ↓
  12. Elena 28/02/2011 at 05:24

    Am vazut si eu retetalui Pink, si imi suna ca o spanakopita in versiune”roz” 🙂 Cat despre mozzarella, se poate da prin razatoare sau in tarile straine o gasesti deja rasa, la punguta.

    Reply ↓
  13. aphextwinz 28/02/2011 at 13:43

    Si aici se gaseste gata rasa. Pe mine m-a amuzat numai ideea de presarat.

    Reply ↓

Leave a Reply to aphextwinz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved