• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Plăcintă de pui

Jun 19, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de plăcinte, Rețete de tocături 1



Habar n-am din ce motive, dar azi am chef de mâncare grecească. Și, dacă tot erau grecii considerați ca fiind cei mai faimoși plăcintari de pe la noi, ia haideți să vedem împreună dacă reputația asta este sau nu uzurpată.

Așadar, pentru plăcinta asta vă trebuie

1 pui, de circa 1 kg,
1 ceapă,
1 frunză de dafin,
500 g foi de plăcintă,
2 linguri de unt,
2 linguri de faină,
2 ouă,
200 g cașcaval ras,
1 legătură de verdeață (pătrunjel sau mărar, după plac),
nucșoară,
unt topit pentru uns foile,
sare, piper.

Fierbeți puiul curățat cu ceapa, foaia de dafin și sarea de cuviință. Lăsați-l să se răcorească, eliminați pielea, dezosați-l și tocați-l mărunt (dar din cuțit).

Faceți un sos alb cu unt, faină și 2 cești din supa de pui proaspăt obținută. Sărați, piperați. Când sosul s-a răcit, adăugați carnea, ouăle bătute, brânza, nucșoara și verdeața tocată.

Ungeți o tavă cu unt topit, puneți jumătate din foi, stropindu-le bine pe fiecare cu unt topit, așezați umplutura, nivelați, puneți restul de foi, așijderea de unse.

La cuptor, foc moderat (200ºC, să zicem), cam trei sferturi de oră și treaba-i gata. Uite-așa am obținut împreună mâncarea ce se cheamă la ea acasă kotopita.

Ei, dar ce vin bem noi la chestia asta (ținând cont că Retsina nu găsim chiar pe toate drumurile)? Eu v-aș propune un Sauvignon Blanc rece, alături de plăcinta caldă.

Vreți și un antreu ca să fie meniul grecesc complet? Luați 1/2 kg roșii, eliminați semințele și pielița, tăiați-le bucățele mici, căliți-le în ulei de măsline, turnați deasupra 6 ouă bătute și piperate, presărați telemea rasă cât omleta-i încă moale și uite-așa ați preparat un kayanos.

Vinul? Același.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Plăcintă cu prazPlăcintă cu praz Placinta de spanacPlăcintă de spanac (spanakopita) Plăcintă dobrogeană Placinta cu branza de vaci si stafidePlăcintă cu brânză de vaci și stafide

  • foi de placinta, Grecia, omleta, placinta, pui, reteta, rosii, sarata, telemea, tocatura

One thought on “Plăcintă de pui”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved