• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piersici umplute cu migdale și amaretti, la cuptor, cu sos de vin

Jul 01, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


Piersici umplute cu migdale și amaretti, la cuptor, cu sos de vin

Ce să vă spun, pe scurt, despre aceste delicioase piersici umplute cu migdale, amaretti, ba încă și stropite cu Muscat Ottonel? Că-s spectaculoase, presupun c-ați văzut, că-s tare bune deja v-am zis, așa că nu-mi rămâne decât să vă spun că, pe deasupra, se mai fac și tare simplu. A, și că e bine să alegeți pentru acest desert estival piersici din acelea care n-au sâmburele prins prea tare de pulpă. N-are niciun rost să ne complicăm viața inutil, nu-i așa?

Ei, și acestea fiind zise, e timpul să ne apucăm de treabă. Așa că vă rog să notați că pentru

6 piersici, mari, coapte, dar cu pulpa fermă

aveți nevoie de

1 lingură de migdale, fără pielițe,
50 g amaretti,
50 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),
1 linguriță de scorțișoară măcinată,
unt,
Muscat Ottonel dulce.

Spălați bine piersicile, uscați-le, tăiați-le în jumătate, răsuciți ușor și eliminați sâmburii. Scobiți un pic jumătățile cu o linguriță, în așa fel încât să rămână niște „pereți” de aproximativ 1 cm.

Puneți miezul scobit în bolul robotului, adăugați migdalele, amaretti, cam jumătate din zahăr și scorțișoara. Mixați, adăugând puțin vin, dacă amestecul e prea uscat (dar aveți grijă, că nu vreți ca să vă iasă o compoziție prea fluidă).

Umpleți cu vârf jumătățile de piersici și așezați-le într-o tavă bine unsă cu unt. Stropiți-le generos cu vin, presărați restul de zahăr și puneți deasupra câte o feliuță de unt.

Coaceți piersicile (30-35 de minute) în cuptorul încălzit dinainte la 200ºC. Serviți-le călduțe, stropite cu sosul rămas în tavă (dacă-i prea mult, cât se răcoresc piersicile, puteți să-l mai fierbeți un pic, să scadă).

Variante de piersici umplute? Păi sigur c-ați putea folosi și alți biscuiți (fursecuri), nu doar amaretti, sigur că și migdalele ar putea fi, la o adică, înlocuite cu nuci (de-un paregzamplu) și firește că în loc de Muscat ați putea folosi o Tămâioasă, sau vreun alt vin dulce și aromat (cu condiția să fie bun, firește).

Și, dacă tot am ajuns la vin, firește că a venit și momentul să ne întrebăm ce bem la delicioasele noastre piersici umplute? Păi ca să fie mai simplu, dacă ați turnat peste ele Muscat, atunci Muscat (rece!) să fie și-n pahare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spuma de piersiciSpumă de piersici Grapefruit la cuptor cu migdaleGrepfrut la cuptor cu migdale Tartă cu brânză de vaci, piersici și ciocolată Salată de piersici și nectarine cu mentă și ghimbirSalată de piersici și nectarine cu mentă și ghimbir

  • cuptor, desert, dulce, migdale, Muscat Ottonel, piersici, umplut, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved