• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui picant cu cartofi noi, usturoi și ardei gras

Apr 13, 2011 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


O rețetă de piept de pui cu cartofi (noi!) foarte simplă, foc de gustoasă și care prezintă marele avantaj că aduce cu ea prospețime și puțin parfum de vară fără să așteptăm pentru asta luna august. Pe deasupra, se mai face și repede, mai mult de jumătate de oră nu cred să vă pierdeți cu ea. Așa că vă propun să intrăm direct în miezul problemei, să nu irosim timpul degeaba.

Pe masa din bucătărie trebuie să aveți pregătite

2 piepturi mari de pui,
1/2 kg cartofi noi,
4 căței de usturoi,
1 păhărel de vin alb sec,
1 ardei gras roșu,
cam 2 linguri de verdețuri proaspete (de pildă măghiran, oregano, cimbru, cam pe-aici),
ulei,
sare și piper.

Încingeți mai întâi puțin ulei într-o tigaie, la foc viu (dar nu chiar la maximum). Puneți la rumenit cartofii (curățați, spălați, uscați și tăiați, dacă-s prea mari). Sărați-i, piperați-i și prăjiți-i până se rumenesc frumos, amestecând destul de des. Când sunt aproape gata, parfumați-i cu usturoiul zdrobit.

Separat, încingeți ceva ulei într-o altă tigaie și rumeniți piepturile desprinse în jumătate (4 bucăți trebuie să aveți). Sărați, piperați și prăjiți până când au căpătat o culoare frumoasă pe toate părțile.

Când sunt gata, puneți bucățile de piept de pui lângă cartofi, adăugați și ardeiul tăiat cubulețe, să prindă și el puțin gust de prăjeală, stingeți cu vinul, puneți capacul și fierbeți totul încă vreo 5 minute (să se pătrundă bine cartofii și carnea).

Când sunt gata, presărați verdeața, tăiați carnea felii și împărțiți totul echitabil în 4 farfurii.

Cât despre vin, Sauvignon Blanc vreau eu la puiul ăsta, dar sunt destule albe seci pe lumea asta care să se descurce cu succes.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi și mărar Piept de pui la grătar cu lămâie și usturoi Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi Cartofi noi cu ciuperci și usturoi

  • ardei, cartofi, cartofi noi, piept, pui, sote, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved