O rețetă de piept de pui cu cartofi (noi!) foarte simplă, foc de gustoasă și care prezintă marele avantaj că aduce cu ea prospețime și puțin parfum de vară fără să așteptăm pentru asta luna august. Pe deasupra, se mai face și repede, mai mult de jumătate de oră nu cred să vă pierdeți cu ea. Așa că vă propun să intrăm direct în miezul problemei, să nu irosim timpul degeaba.
Pe masa din bucătărie trebuie să aveți pregătite
2 piepturi mari de pui, 1/2 kg cartofi noi, 4 căței de usturoi, 1 păhărel de vin alb sec, 1 ardei gras roșu,
cam 2 linguri de verdețuri proaspete (de pildă măghiran, oregano, cimbru, cam pe-aici), ulei, sare și piper.
Încingeți mai întâi puțin ulei într-o tigaie, la foc viu (dar nu chiar la maximum). Puneți la rumenit cartofii (curățați, spălați, uscați și tăiați, dacă-s prea mari). Sărați-i, piperați-i și prăjiți-i până se rumenesc frumos, amestecând destul de des. Când sunt aproape gata, parfumați-i cu usturoiul zdrobit.
Separat, încingeți ceva ulei într-o altă tigaie și rumeniți piepturile desprinse în jumătate (4 bucăți trebuie să aveți). Sărați, piperați și prăjiți până când au căpătat o culoare frumoasă pe toate părțile.
Când sunt gata, puneți bucățile de piept de pui lângă cartofi, adăugați și ardeiul tăiat cubulețe, să prindă și el puțin gust de prăjeală, stingeți cu vinul, puneți capacul și fierbeți totul încă vreo 5 minute (să se pătrundă bine cartofii și carnea).
Când sunt gata, presărați verdeața, tăiați carnea felii și împărțiți totul echitabil în 4 farfurii.
Cât despre vin, Sauvignon Blanc vreau eu la puiul ăsta, dar sunt destule albe seci pe lumea asta care să se descurce cu succes.