• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui cu spanac

Mar 30, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Piept de pui cu spanac

Adevărul e că delicioasa rețetă de piept de pui cu spanac care urmează nu prea intră în categoria rețetelor simple, ci mai curând în cea a celor dichisite. E nițel mai complicată, intră în narațiune și cuptorul, și aragazul de vreo 3 ori. Însă, pe de altă parte, poate fi „semi-preparată” din timp, așa că, până la urmă, ar putea intra chiar în categoria celor rapide, de făcut când intră copiii, soțul sau musafirii pe ușă. Iar cum cea mai bună explicație rămâne povestea propriu-zisă, ia să vedem noi mai exact despre ce-i vorba.

Pentru 6 persoane trebuie să vă pregătiți cu

6 piepturi de pui, fără piele și oase, împărțite în două,
2 fire de praz,
150 ml supă de pui,
150 ml vin alb sec,
vreo 12 linguri de făină,
110 g unt,
400 ml lapte,
2 ouă,
50 g pesmet,
2 frunze de dafin,
1 legătură de pătrunjel,
400 g spanac,
ulei,
sare și piper.

Încălziți cuptorul la 200ºC. Curățați prazul, tăiați-l felii subțiri. Spălați și uscați dafinul și pătrunjelul. Puneți-le pe toate într-un vas termorezistent suficient de mare, împreună cu câteva fire de pătrunjel. Turnați vinul și supa, puneți deasupra piepturile de pui (bătute puțin cu pumnul, cât să se uniformizeze un pic grosimea), unul lângă altul (trebuie să aveți un singur strat). Sărați, piperați, acoperiți vasul cu aluminiu alimentar și coaceți la cuptor 50 de minute, întorcând piepturile la jumătatea coacerii.

În timpul ăsta faceți un sos alb din 60 g unt, 2 linguri de făină, lapte, sare și piper.

Topiți restul de unt într-o cratiță și puneți deasupra spanacul (poate fi și congelat). Când e gata, mixați-l și adăugați jumătate din el în sosul alb, omogenizând bine.

Când puiul s-a copt, lăsați-l să se răcească în zeama lui, puneți-l pe o grilă, așezată pe o farfurie, și acoperiți-l cu piure de spanac de spanac. Puneți la frigider piepturile, iar compoziția căzută în farfurie amestecați-o cu spanacul rămas.

Înainte de servire, scoateți piepturile de la rece (cămășuța de piure trebuie să se fi întărit bine), dați-le prin făină, ou bătut și pesmet și prăjiți pseudo-șnițelele astea în mult ulei încins, la foc iute, cam 2 minute pe fiecare parte (sau până capătă o culoare frumoasă).

Serviți-le imediat, cu piureul de spanac reîncălzit la bain-marie.

Cât despre vinul pentru al nostru piept de pui cu spanac, aș miza pe un Sauvignon Blanc, proaspăt, vioi și rece.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de pui umplut cu legume Penne cu spanac si gorgonzolaPenne cu spanac și gorgonzola Ouă pe spanac (florentine) Budincă de clătite cu spanacBudincă de clătite cu spanac

  • pane, piure, pui, sos alb, spanac

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved