• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Peste marinat cu ierburi mediteraneene

Aug 17, 2008 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive 0


Urmeaza mai la vale o reteta absolut excelenta, destinata in primul rand cititorilor ihtiofagi. E o variatie foarte interesanta la meniurile noastre piscicole obisnuite si va veti uimi musafirii cu ea. Stie toata lumea sa prajeasca pestutii, sa-i puna capita pe un platou si sa toarne deasupra mujdei (excelenta preparatie, altminteri) dar sa-i trateze precum scrie mai jos nu prea. Ia sa studiem problema!

Pentru 4 persoane trebuie sa ne dotam cu 400 g pesti mici, congelati sau, mai bine,  nu (de care doriti sau gasiti si dumneavoastra, cu mentiunea ca pestutii de apa dulce sunt preferabili), 500 ml otet (dar nu de 9 grade, ci de vreo 6), 4 catei mari de usturoi, faina, ulei, rozmarin, salvie, cimbru, patrunjel, oregano, sare.

Curatati, spalati si uscati cu grija pestutii, dati-i prin faina (o sa va fie mai usor daca puneti intr-o punga de hartie un pumn de faina si ceva sare, adaugati pestele si scuturati energic) si eliminati apoi excesul. Incingeti apoi ulei destul intr-o tigaie si prajiti pestii, scotandu-i cu lingura cu gauri cand au devenit aurii. Lasati-i pe hartie absorbanta si vedeti-va mai departe de treaba.

Tocati ierburile (daca si pe care le-ati gasit proaspete) impreuna cu usturoiul, adaugati-le pe cele uscate maruntite (cu exceptia oregano-ului) si caliti apoi amestecul asta in putin ulei. Abia dupa aceea puneti si oregano iar, la sfarsit, otetul. Lasati zeama asta sa fiarba la foc mic mic vreo zece minute (descoperita, sa mai scada putin). Puneti pestisorii intr-un vas de ceramica sau de sticla si turnati deasupra marinata. Toata chestia asta trebuie sa stea la rece macar o noapte, dar se poate pastra la frigider pana la o saptamana, daca pestutii sunt bine acoperiti de lichid.

Cu vinul e mai greu, din cauza otetului. Asa ca, daca tot e vorba despre un aperitiv, atunci nu prea vad ce-ar putea fi rau intr-o tuica nu prea tare si rece ca gheata.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crochete de pește cu creveți Ceviche, adica pestele marinat al Americii de sud Peste pane surprizaPește pane surpriză Pește la cuptor în pergament

  • aperitiv, otet, peste, usturoi, verdeturi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved