• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pe scurt, despre noile vinuri ale Cramei Atelier

Apr 16, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 0


Vinuri Crama Atelier

Săptămâna trecută a avut loc la Constanța, în restaurantul Crazy, cea de-a doua lansare din istoria încă foarte tinerei Crame Atelier din Murfatlar.

„Crama Atelier, care-și prezintă în seara aceasta vinurile celui de-al doilea an de recoltă, este deja o certitudine. Ceea ce a pornit în anul 2011 ca un proiect frumos și ambițios este astăzi o cramă funcțională, în care o echipă de oameni pasionați lucrează împreună la crearea unor vinuri bune. Vinurile din colecția Cramei Atelier se doresc a fi cea mai bună expresie calitativă a solului și a locului. Sunt vinuri de Murfatlar în care ne dorim să regăsiți nisipurile mării, soarele care încălzește colinele domoale, precum și caracterul unic de mineralitate născut din soiurile calcaroase ale podgoriei” a spus Răzvan Macici în mesajul său, citit de Irinel Macici, către cei prezenți la eveniment.

Cram Atelier lansare Crazy

N-am să insist aici foarte mult asupra vinurilor, dintr-un motiv foarte simplu: la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc, la Restaurantul Ralet din Iași, o degustare propriu-zisă, la care voi putea să le analizez ceva mai bine. Dar nu pot să nu vi le prezint acum pe scurt, că doar de asta presupun că ați ajuns pe această pagină!

Vinuri Crama Atelier

Așadar, mai întâi ne-a fost turnat în pahare roze-ul Arezan Fetească Neagră,cu o aromă proaspătă și rotundă de fructe negre și roșii, un gust vioi, subliniat de o ușoară amărală (cireșe negre) foarte plăcută, și care mi-a mărit la maximum nerăbdarea de a vedea cum va ieși Feteasca Neagră stricto sensu (dar asta se va întâmpla la toamnă, după cum ne-a informat „Sf. Petru” Ionuț Rădulescu). A urmat Sauvignon-ul Blanc 2012, Leat 6500, cumva atipic, excelent sprijinit de lemn, și olfactiv, și gustativ. Chardonnay-ul 2012 Leat 6500 e și el un pic ieșit din tipare (iarăși, excelentă baricarea), e crocant, răcoritor și îi va cuceri cu siguranță și pe cei cărora nu le place acest soi. Fatum-ul rozé (decorat de designerul Carla Szabo) e poate mai puțin spectaculos față de cel de anul trecut, dar tot rămâne în topul rozé-urilor românești. Și, deloc în ultimul rând, „superdobrogeanul” (aluzie la „supertuscane”, pentru cei care nu s-au prins) Sable Noble roșu. Un excelent cupaj de Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon care, iarăși, îmi sporește nerăbdarea de a vedea (și gusta) întreaga gamă de vinuri roșii ce vor ieși din Crama Atelier.

Fatum roze Crama Atelier

Mă opresc, deocamdată, aici cu prezentarea vinurilor. Nu înainte însă de a-i mulțumi lui Dan Bundur pentru invitație și de a-i anunța pe cei interesați că pot găsi mai multe poze de la eveniment pe pagina de facebook.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinuri Crama AtelierNoile vinuri ale Cramei Atelier: „veni, vidi, vici” la Ralet Dan Bundur FatumIeșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012 Cotnari ColocviiMai bune și mai puțin bune despre noile vinuri de la Cotnari

  • Arezan, Crama Atelier, Dan Bundur, Murfatlar, Razvan Macici, Sable Noble, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved