• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu nuci, brânză și sos de smântână

Feb 19, 2012 costachel Paste cu lactate, Rețete, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 0


Paste cu nuci și sos de smântână

O rețetă de paste cu nuci tare simplă și extrem de gustoasă, care mai are în plus marele avantaj că nici nu-ți trebuie cine știe ce pentru realizarea ei. În ce mă privește, deja a intrat în portofoliul de paste „des repetabile”, mai ales că, prin simpla schimbare a brânzei folosite (de la cașcaval la gorgonzola și de la camembert la parmezan), rețeta devine mereu alta, așa că, pur și simplu, nu prea ai cum să te plictisești de ea.

Ingredientele pentru aceste paste cu nuci?

250 g paste (care vă plac, sau de care aveți la îndemână),
30 g unt,
200 g smântână,
50 g nuci, tocate din cuțit (de preferință rumenite ușor înainte, pe uscat),
50 g brânză, rasă sau mărunțită (în funcție de felul ei),
sare,
piper (facultativ).

Fierbeți mai întâi pastele, în apă cu sare (3 linguri rase de sare la 3 l de apă). Când sunt gata, răsturnați-le într-o strecurătoare, să se scurgă bine.

Cât timp fierb, încălziți într-o cratiță untul, la foc moale. Turnați smântâna. Când s-a încălzit bine, puneți brânza, lăsați-o să se topească, adăugați pastele și nucile, continuați fierberea vreo două minute, amestecând zdravăn, și serviți imediat, eventual presărând și niște piper măcinat chiar atunci.

Nu vă mai spun decât că, dacă vă plac pastele cu sos mai mult, trebuie să multiplicați cantitățile ingredientelor pentru sos (altă soluție nu văd!), iar preferabile pentru această rețetă sunt pastele relativ mici și scobite, gen gnocchi (cele din poza) sau conchiglie

Cât despre vinul din pahar,nu-i mare filosofie. Doar e vorba de paste cu nuci, deci vorbim de ingrediente prietenoase cu vinul. Așa că el trebuie să fie doar alb și sec. Mai ușor sau mai zdravăn, mai onctuos sau mai acid, ei, asta depinde de brânza folosită.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu nuci și zahărPaste cu nuci și zahăr Paste cu sos de smântână și brânză Paste cu brocoli și smântânăPaste cu brocoli și smântână Paste cu dovlecei și smântână

  • branza, gnocchi, nuci, paste, paste cu nuci, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved