O rețetă de paste cu nuci tare simplă și extrem de gustoasă, care mai are în plus marele avantaj că nici nu-ți trebuie cine știe ce pentru realizarea ei. În ce mă privește, deja a intrat în portofoliul de paste „des repetabile”, mai ales că, prin simpla schimbare a brânzei folosite (de la cașcaval la gorgonzola și de la camembert la parmezan), rețeta devine mereu alta, așa că, pur și simplu, nu prea ai cum să te plictisești de ea.
Ingredientele pentru aceste paste cu nuci?
250 g paste (care vă plac, sau de care aveți la îndemână), 30 g unt, 200 g smântână, 50 g nuci, tocate din cuțit (de preferință rumenite ușor înainte, pe uscat), 50 g brânză, rasă sau mărunțită (în funcție de felul ei), sare, piper (facultativ).
Fierbeți mai întâi pastele, în apă cu sare (3 linguri rase de sare la 3 l de apă). Când sunt gata, răsturnați-le într-o strecurătoare, să se scurgă bine.
Cât timp fierb, încălziți într-o cratiță untul, la foc moale. Turnați smântâna. Când s-a încălzit bine, puneți brânza, lăsați-o să se topească, adăugați pastele și nucile, continuați fierberea vreo două minute, amestecând zdravăn, și serviți imediat, eventual presărând și niște piper măcinat chiar atunci.
Nu vă mai spun decât că, dacă vă plac pastele cu sos mai mult, trebuie să multiplicați cantitățile ingredientelor pentru sos (altă soluție nu văd!), iar preferabile pentru această rețetă sunt pastele relativ mici și scobite, gen gnocchi (cele din poza) sau conchiglie
Cât despre vinul din pahar,nu-i mare filosofie. Doar e vorba de paste cu nuci, deci vorbim de ingrediente prietenoase cu vinul. Așa că el trebuie să fie doar alb și sec. Mai ușor sau mai zdravăn, mai onctuos sau mai acid, ei, asta depinde de brânza folosită.