• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu ardei copți, sos de vin și măsline

Apr 01, 2013 costachel Paste cu legume, Rețete, Rețete de paste, Rețete de post 0


Paste cu ardei copți, sos de vin și măsline

Aceste paste cu ardei copți sunt, în principiu, o rețetă cât se poate de estivală. Însă, grație congelatorului (trăiască!), ele pot reprezenta și o delicioasă soluție pentru Postul Mare ori Postul Crăciunului. Dar, între noi fie vorba, la cât sunt de bune, nu cred că ne-ar trebui musai vreun pretext ca să apucăm de treabă. Mai ales că ne trebuie numai

400 g paste (de pildă penne, ca în imaginea de mai sus, dar nu-i musai)
4 ardei grași copți, de preferință de culori diferite,
vreo 12 măsline,
2 căței de usturoi,
2 fileuri de hamsii (anchovy) în ulei (dacă vă plac, sau dacă-i dezlegare la pește),
măghiran (bun uscat, și mai bun proaspăt),
cam 100 ml vin alb sec,
ulei (de preferință extravirgin) de măsline,
sare și piper.

Curățați usturoiul, tăiați-l feliuțe și rumeniți-l, la foc moale, în ulei, împreună cu facultativele hamsii. Turnați vinul și lăsați sosul să scadă (dar nu de tot).

Curățați ardeii, tăiați-i fâșii. Adăugați-i în tigaia cu sosul, să prindă gust. Sărați, piperați și parfumați cu măghiran. Adăugați și măslinele.

În timpul ăsta, fierbeți al dente pastele în 4 litri de apă sărată. Scurgeți bine, adăugați-le în sos, sotați un pic, amestecând, și serviți imediat.

Variante? Cică unii italieni, doritori de o mâncare mai sățioasă, adaugă în amestecarea finală și niște crutoane, prăjite în ulei de măsline (n-am încercat, nu răspund). Apoi, dacă nu-i vorba de post, sigur se vor găsi ceva amatori de parmezan, pecorino, sau doar vreun cașcaval ras. Poate veți vrea mai mult sos, și atunci s-ar putea să adăugați și ceva roșii. Sau poate nu vă place măghiranul și veți vrea cimbru, busuioc ori pătrunjel, sau vreun amestec de verdețuri. Și așa mai departe.

Vinul pentru aceste paste cu ardei copți? Apăi sigur alb și sec. Nu știu dacă, pentru două hamsii amărâte, ar trebui să vă trimit să cumpărați un Aligoté, dar dacă renunțați la ele, cred că mai bun ar fi un Sauvignon blanc. Însă, repet, alb și sec ar trebui să fie suficient.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu măsline și sos de roșiiPaste cu măsline și sos de roșii Paste cu sos de ardei coptiGnocchetti cu sos de ardei copți, usturoi și migdale Salată napolitană de paste Spaghete cu măsline

  • ardei copti, masline, paste, penne

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved