• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pastă de macrou afumat

Jul 02, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive 2


Pasta de macrou afumat

Acuma sigur că puteți face o pastă de macrou afumat și într-un mod, să-i zicem, mai tradițional, adică tocându-l năprasnic și frecându-l cu unt și zeamă de lămâie. Numai că preparația care urmează ne oferă ca rezultat un aperitiv ceva mai rafinat și mai suav. Mai potrivit, adicătelea, cu un pahar de vin alături, și nu cu țuică ori rachiu.

3-4 fileuri de macrou afumat,
300 g cremă de brânză (gen Philadelphia, să zicem),
zeama de la 1-2 lămâi (după gust),
1-2 linguri de iaurt,
piper boabe,
pâine prăjită și felii de lămâie, pentru servit.

Puneți macroul în vasul robotului și „pulsați”. Adăugați brânza și porniți din nou motorul, până obțineți o pastă omogenă. Adăugați zeama de lămâie, puțin câte puțin (gustați!), până când obțineți gradul de acreală pe care-l doriți. Râșniți, în fine, piper deasupra, adăugați și iaurtul, mixați pentru ultima oară și cu asta basta.

Variante? Păi desigur că nu-i musai ca peștele să fie macrou, puteți folosi cam ce pește afumat doriți. Puteți spori iuțeala cu Cayenne sau cu Tabasco, iar dacă înlocuiți piperul cu boia iute, veți obține o pastă rozalie. În fine, iaurtul are un rol de reglaj: eliminați-l, dacă o doriți o pastă cu gust mai pregnant, sau sporiți cantitatea, în caz că doriți un aperitiv mai suav. Și firește că puteți folosi unt în loc de cremă de brânză și smântână în loc de iaurt.

Oricum, indiferent de variantă, serviți această pastă de macrou afumat pe felii de pâine prăjită (reci!), iar la îndemână trebuie să fie niște felii de lămâie, că e greu să reglezi gradul de acreală astfel încât să placă la absolut toată lumea.

Cât despre vin, dacă o serviți de una singură, e clar: Aligoté. Numai că-s aproape sigur că pasta de macrou va fi doar un aperitiv printre altele, drept pentru care mă grăbesc să vă liniștesc: o să se împace și cu alte vinuri albe seci potrivite pentru aperitive (Riesling, Fetească Regală etc.).

S-ar putea să vă intereseze și:

Pasta de peste afumat Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat Salată de pește afumat (cu cartofi) Cartofi umpluti cu peste afumatCartofi umpluți cu pește afumat și capere

  • aperitiv, macrou, pasta, peste afumat

2 thoughts on “Pastă de macrou afumat”

  1. Andra 03/07/2012 at 11:54

    Buna Costachel,

    Am reusit sa gust si eu la un restaurant asa ceva. Are un gust special.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved