• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pască cu ciocolată

Jun 02, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete tradiționale românești 3


pască cu ciocolată

Practic la fel de răspândită precum sora ei cu brânză de vaci, pasca cu ciocolată reprezintă și ea un punct sigur de atracție pe mesele de Paști. Iar motivul este destul de simplu: dacă tot te apuci de făcut aluat de cozonac, e mai simplu să faci o cantitate mai mare și să faci ambele variante de pască, nu?

Pentru o pască cu ciocolată aveți nevoie mai întâi de

4-500 g de aluat de cozonac (depinde și de dimensiunea formei),
ceva unt pentru uns,

iar pentru umplutură de

6 ouă,
150 g zahăr,
50 g cacao,
3 linguri de lapte,
arome după gust (vanilie, rom etc.)
plus, eventual, ceva nuci sau migdale, rumenite un pic în cuptor.

Încingeți cuptorul, la foc destul de moale (175ºC, să zicem) și întindeți aluatul foaie. Ungeți o formă cu unt, așezați blatul și eliminați excesul (dar nu de tot, că-l puteți folosi pentru decor).

Separați gălbenușurile de albușuri. Pe astea din urmă bateți-le spumă tare, iar gălbenușurile frecați-le temeinic cu zahărul, până ce amestecul se albește și obțineți o cremă umflată. Amestecați bine laptele cu cacao și adăugați-l în compoziție. Puneți și aromele, plus eventualele adaosuri, incorporați cu grijă albușurile bătute și turnați compoziția peste aluat.

Decorați eventual pasca după cum doriți și băgați tava la cuptor, unde trebuie să stea cam 3/4 de oră.

Cât despre vin, aș încerca un roșu mai dulce, dacă tot găsim destule pe piață. De obicei mă feresc de ele dar, cel puțin în principiu, se vor potrivi foarte bine cu această pască cu ciocolată.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pască cu smântânăPască cu smântână Pască cu branza de vaciPască cu brânză de vaci Pască rusească, varianta Păstorel Tartă cu ciocolată

  • cacao, ciocolata, oua, pasca, Pasti, vanilie, zahar

3 thoughts on “Pască cu ciocolată”

  1. Dana 03/05/2013 at 10:02

    Buna,
    fara un pic de rautate intreb (intrebarea asta mi-am pus-o de multe ori cand citeam retete de pasca cu ciocolata: unde este ciocolata in reteta asta?
    Sarbatori frumoase!

    Reply ↓
    1. costachel Post author03/05/2013 at 21:40

      Sărbători frumoase și dumneavoastră 🙂

      Reply ↓
  2. laur 07/04/2018 at 11:36

    Ei … ce na mers na mers …… Omul e bun . fata de alti omul face ceva . Trebuie ajutat. e putin analfabet dar nu e o crima . Sarbatori fericite si pe la anul ce va veni.

    Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved