Respectand traditia, vedetele care au fost prezente la gala de decernare a premiilor Oscar 2011 au mers apoi la Balul Guvernatorilor/ Governors Ball, unde au fost intampinati cu meniul pregatit de bucatarul-sef Wolfgang Puck (austriac de origine, il vedeti in fotografia de sus), care de 17 ani serveste vedetele dupa cea mai importanta seara de la Hollywood.
Echipa celor care au gatit delicatesele a fost formata din nu mai putin de 11 bucatari si 30 de asistenti de bucatar, carora li s-au alaturat 250 de angajati in bucatarie si 600 de chelneri.
“Ne-a luat aproximativ o luna sa stabilim meniul, dupa care l-am trimis spre aprobare consiliului guvernatorilor, pentru a putea, dupa aceea, sa ne organizam”, a declarat bucatarul-sef pentru AFP.
Dupa cum poate ati aflat, “vedetele culinare” au fost felurile de mancare dedicate celor doi mari castigatori. Special pentru Colin Firth a fost pregatita limba de mare (de Dover) la tigaie, cu fenicul, masline, fasole verde, rosii, lamaie, sherry si ulei de masline. Cat despre vegetariana Natalie Portman, a primit cu dedicatie “Black Swan Paella”, de fapt un risotto cu sofran, vin alb, ardei iuti si patrunjel.
Iata insa si meniul complet, in original. Nu de alta, dar sunt destule chestii absolut intraductibile, asa ca, decat in romgleza, parca-i mai bine asa.
83rd Annual Academy Awards Governors Ball
Menu Created by Wolfgang Puck
with Chef Partner Matt Bencivenga and Executive Pastry Chef Sherry Yard
Shellfish…
• Shrimp, Oysters, and Crab
• Cocktail Sauce, Mustard Sauce, and Mignonette
Tray-Passed
• Smoked Salmon on Oscar Flatbread with Caviar and Crème Fraiche
• Spicy Tuna Tartare in Sesame Miso Cones with Masago
• Mini Kobe Cheeseburger with Remoulade and Aged Cheddar
• Taro Root Taco with Smoked Lobster, Avocado, and Pickled Jalapeno
• Crispy Rice with Hamachi, Yuzu Aioli, Soy, and Edamame
• Quince Truffle Crisp
• Black Truffle Pizza with Ricotta and Thyme
First Course
Trio of Wolfgang’s Signature Salads…
• Artichoke Salad with Confit Tomato, Shaved Parmesan, Arugula, Lemon
• Heirloom Beets with Oranges, Almonds, Goat Cheese, Citrus Shallot Vinaigrette
• Asparagus with Iberico Ham, Black Truffle Aioli, and Mizuna Leaves
Entrée…
• Pan Roasted Dover Sole with Fennel, Olives, Haricot Vert, Tomatoes, Lemon, Sherry, and Olive Oil
• Butler-served Vegetable Paella with Saffron, White Wine, Chili, Parsley
Sherry’s Sweet Bouquet
• Layers of Lemon Cheesecake, Raspberry Cremieux, Cassis Gelee, Valrhona Ivoire
• 24 Karat Chocolate Oscar
Si, daca tot vorbim de Oscaruri, parca trebuia si-un film. Asa ca va invit sa-l urmariti pe Wolfgang Puck prezentand (o parte din) meniul despre care taman am terminat de vorbit.
Frumos menu si spectaculos de-a dreptul… Dover Sole m-a dat pe spate… 🙂 Special pentru Colin Firth… Englezul tot spre fish and chips trage, oricita educatie a gustului ar avea. Ce-i drept, este o institutie la ei F&C…
Reteta de la Balul cu pricina. Ca pentru fish&chips, iei ca baza peste pane (sau in aluat de clatite) cu cartofi prajiti, ii bagi eventual intr-un cornet, torni, daca vrei, nitel otet, cat sa mai taie din grasime si cu asta basta, ce mare filosofie? 😀 A, dupa care urmeaza si eventuale variante mai spalate, ca sa nu fie chiar reteta de la coltul strazii 🙂
Un cheesburger din kobe beef se poate minca si pe la 20 USD… Asa ca nu-i chiar iesit din comun… Alea de 1000 sau 777 USD sint de fitze, clar, nu de consum…
mai sint citeva chestiuni ca berea care se toarna in pane sau aluatul cu pricina… Si alte minunatii ca sa fie de exceptie…
Iar un kobe burger la restaurantul Spago al lui Puck costa 22 USD… Asa ca… Nu-i chiar un capat de tara… Nici macar o vama! :)))
Sigur ca mai sunt tertipuri la fish&chips. Si nu mai zic ca totul depinde de pestele folosit 🙂
Cat despre vacuta kobe, parerea mea sincera ca dac-o faci hamburger, e ca si cum ai face o ciorba de icre negre. Fiindca da, exista si asta 🙂
Banuiesc ca nu mai au nimic de facut la ea, adaos de vreo grasime ceva… Datorita grasimii marmorate… Altfel, intr-adevar… vitele astea au fost inventate pentru gratar… Altfel grasimea respectiva nu prea isi are sensul…
Daca e kobe beef varianta americana (ca o au si ei) poate fi si ciorba. Eu vreau din aia de la japi, cum am vazut eu la TV. Sigur e diferita. Si a inteles exact Costachel la ce ma refer, daca sunt atat de curioasa de ceva bun de tot (cam ca de clasa business de la anumite companii aviatice), apai nu ma intereseaza in hamburger.
In plus pretul carnii respective l-am cercetat, dintr-o zare in alta, ala la 20 de euro sau dolari nu il vreau decat ca termen de comparatie, eventual 😀
Dar mi-ati facut un chef de fish&chips (varianta mea, cu aluat de bere) de nu va spun, amandoi. Voi sunteti de vina daca fac maine 🙂
Pai vita nu este kobe decit daca este… kobe… Ca-i in Jap sau USA, does not matter… Aceeasi marmoreala a carnii si-ntr-o parte si-ntr-alta… Kobe este si prin Bucuresti… si nu la scoruri imposibile… Asa ca… Chiar nu-i greu de gasit…
Aluatul cu bere este si favoritul meu… Eu utilizez o reteta de la Jamie pentru f&c… Pofta mare! 🙂
Frumos menu si spectaculos de-a dreptul… Dover Sole m-a dat pe spate… 🙂 Special pentru Colin Firth… Englezul tot spre fish and chips trage, oricita educatie a gustului ar avea. Ce-i drept, este o institutie la ei F&C…
Speram sa gasesc si reteta exacta (deocamdata pare a fi secreta :-)) Dar o dibui eu pana la urma…
• Mini Kobe Cheeseburger
Visez macar o data in viata sa degust vaca aia nenorocit de scumpa si celebra. In original. M-a ranit, cheesburger. Au inima mea.
interesanta mi se pare ponderea felurilor nipone .un meniu pe masura galei oscar.
Te referi la reteta exacta pentru f&c? Sau reteta de Dover Sole de la Oscar?
Reteta de la Balul cu pricina. Ca pentru fish&chips, iei ca baza peste pane (sau in aluat de clatite) cu cartofi prajiti, ii bagi eventual intr-un cornet, torni, daca vrei, nitel otet, cat sa mai taie din grasime si cu asta basta, ce mare filosofie? 😀 A, dupa care urmeaza si eventuale variante mai spalate, ca sa nu fie chiar reteta de la coltul strazii 🙂
Un cheesburger din kobe beef se poate minca si pe la 20 USD… Asa ca nu-i chiar iesit din comun… Alea de 1000 sau 777 USD sint de fitze, clar, nu de consum…
mai sint citeva chestiuni ca berea care se toarna in pane sau aluatul cu pricina… Si alte minunatii ca sa fie de exceptie…
Iar un kobe burger la restaurantul Spago al lui Puck costa 22 USD… Asa ca… Nu-i chiar un capat de tara… Nici macar o vama! :)))
Sigur ca mai sunt tertipuri la fish&chips. Si nu mai zic ca totul depinde de pestele folosit 🙂
Cat despre vacuta kobe, parerea mea sincera ca dac-o faci hamburger, e ca si cum ai face o ciorba de icre negre. Fiindca da, exista si asta 🙂
Banuiesc ca nu mai au nimic de facut la ea, adaos de vreo grasime ceva… Datorita grasimii marmorate… Altfel, intr-adevar… vitele astea au fost inventate pentru gratar… Altfel grasimea respectiva nu prea isi are sensul…
Daca e kobe beef varianta americana (ca o au si ei) poate fi si ciorba. Eu vreau din aia de la japi, cum am vazut eu la TV. Sigur e diferita. Si a inteles exact Costachel la ce ma refer, daca sunt atat de curioasa de ceva bun de tot (cam ca de clasa business de la anumite companii aviatice), apai nu ma intereseaza in hamburger.
In plus pretul carnii respective l-am cercetat, dintr-o zare in alta, ala la 20 de euro sau dolari nu il vreau decat ca termen de comparatie, eventual 😀
Dar mi-ati facut un chef de fish&chips (varianta mea, cu aluat de bere) de nu va spun, amandoi. Voi sunteti de vina daca fac maine 🙂
Pai vita nu este kobe decit daca este… kobe… Ca-i in Jap sau USA, does not matter… Aceeasi marmoreala a carnii si-ntr-o parte si-ntr-alta… Kobe este si prin Bucuresti… si nu la scoruri imposibile… Asa ca… Chiar nu-i greu de gasit…
Aluatul cu bere este si favoritul meu… Eu utilizez o reteta de la Jamie pentru f&c… Pofta mare! 🙂