• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Orchid Boulevard Merlot 2007

Aug 02, 2011 costachel Băuturi, Vinuri 2


Un vin global, ca să zic așa, de vreme ce pe el scrie California, e îmbuteliat în (și pentru) Marea Britanie, dar îl găsim și noi pe rafturile noastre. Mi-a sărit în ochi la Billa, l-am pus în coș pe principiul că poate fac o descoperire (e 13 lei, cu reducere, de la vreo 16 inițiali) și nu mă chinuie regretele. Nu-mi pare rău de bani, însă îmi vine greu să cred că l-aș mai cumpăra și a doua oară. Dar s-o luăm pe rând.

Mirosul, minus alcoolul care nu prea-i integrat, e destul de plăcut: vișine (din gem plus vișinată), ceva cireșe negre, parcă și niște dude, cam pe-aici. Gustul, foarte catifelat, vine în prelungire, numai că aciditatea strălucește prin absență, iar zahărul e cam în exces. Nu scrie pe sticlă ce și cum, dar sigur vinul ăsta intră la demiseci. Postgustul nu te dă pe spate, dar e destul de lung și chiar plăcut.

Bile mai negre? Păi mai întâi, firește, restul de zahăr. În al doilea rând, e clar că nu-i Merlot curat, ci cupaj toată ziua (nu-i neapărat reproș, mai curând nedumerire, ca doar puteau să precizeze pe etichetă, loc aveau). Și, tot la secțiunea nedumeriri, chiar nu pricep de ce-ar trebui importat un roșu „comercial”, atâta vreme cât geme piața de de-alde astea.

Oricum, 13 lei e un preț corect, iar raportul calitate-preț mai bun decât cel pe care îl propun multe vinuri autohtone de gen (la 16, deja n-aș mai fi așa de sigur). În orice caz, amatorii de roșii demiseci s-ar putea să fie interesați de vinul ăsta californiano-britanic. Dacă le place genul, chiar li-l recomand. Probabil nu se vor îndrăgosti, dar de-o seară plăcută tot ar trebui să le iasă…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Misiones de Rengo, Merlot, sec, 2008 Campaneo Garnacha Tempranillo 2007 Tobia Graciano, Rioja DOC, 2007

  • California, degustari, Halewood, Merlot, vin

2 thoughts on “Orchid Boulevard Merlot 2007”

  1. berbecutio 03/08/2011 at 23:17

    Parca am citit candva undeva (chiar nu-mi mai amintesc) ca se tolereaza o cupajare de doar cateva..putine procente, dar pe eticheta sa se pastreze soiul original si majoritar. Ma insel?

    Reply ↓
  2. costachel Post author04/08/2011 at 09:26

    Da si nu. Legislatia romana/europeana prevede anumite limitari, dar pentru vinurile cu IG si DOC.
    Pentru IG, Hotararea 769/28 iulie 2010 zice la Art. 33, alineatul (2): Vinurile cu indicaţie geografică sunt admise la comercializare sub denumirea unui soi de viţă-de-vie numai dacă provin din soiul respectiv în proporţie de minimum 85% din acelaşi areal.
    Pentru DOC, reglementarile sunt precizate pentru fiecare denumire in parte, prin caietele de sarcini aferente (le gasesti pe site-ul ONVPV). Dar in principiu tot de 85% am vazut ca este vorba, atat in ceea ce priveste soiul, cat si anul recoltarii.
    Dar asta e legislatie romaneasca/europeana, pentru producatorii romani/europeni, pentru vinuri superioare, cu IG si DOC. Iar vinul de mai sus nu pica in nicio categorie din asta 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved