• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Omletă cu trufe

Oct 27, 2013 costachel Rețete, Rețete cu ouă, Rețete ovo-lacto-vegetariene 2


Omletă cu trufe

Acuma, sincer, chiar n-aș putea băga mâna-n foc că această extraordinară omletă cu trufe este chiar cea mai bună omletă din lume. Nu de alta dar, pe de-o parte, cu siguranță n-am încercat toate preparațiile de acest tip din lume iar, pe de altă parte, evident că gusturile nu se discută. Dar cred că simplul fapt că m-am gândit la acest posibil top spune destule, nu?

Lăsând însă clasamentele discutabile deoparte, părerea mea e că, dacă reușiți să puneți mâna pe vreo trufă (mulțumesc, Marius!), merită cu siguranță să încercați și această excelentă și foarte simplă rețetă. Pentru care n-aveți nevoie decât de

6 ouă,
1 trufă mică,
50 g unt,
puțin lapte,
sare și piper.

Bateți ouăle cu laptele, sare și piper, Curățați bine trufa și tăiați-o felioare transparente (ca să zic așa). Adăugați-o în ouăle bătute, amestecați și lăsați compoziția în pace vreo 15-30 de minute, să se parfumeze minunat și uniform totul.

Încingeți untul, la foc moale. Sărați ușor și turnați ouăle deasupra. Când e gata omleta, serviți imediat.

Variante? Păi francezii recomandă la preparația asta nu unt, ci untură de gâscă (n-am încercat, nu răspund!). Iar pentru o preparație mai cremoasă, puteți înlocui laptele cu 100 ml smântână, bătută și ea zdravăn, evident, împreună cu ouăle.

Ce bem la a noastră omletă cu trufe? Păi un vin alb suav, care să nu fie prea fructat, că nu se pupă. La o Grasă seacă de Cotnari mă duce gândul în clipa asta, dar nu cred să fie singura opțiune.

S-ar putea să vă intereseze și:

Omleta la cuptorOmletă la cuptor cu de toate Omletă cu bezea Omletă californiană 5 sfaturi pentru o omletă perfectă

  • aperitiv, omleta, oua, trufe

2 thoughts on “Omletă cu trufe”

  1. Maria 27/10/2013 at 17:08

    Foarte pufoasa si mai ales apetisanta ! nu prea am vazut trufe prin supermarket-uri, dar cand am sa gasesc incerc reteta 🙂

    Reply ↓
  2. coriolan 29/10/2013 at 19:33

    Daca ar fi ieftine trufele si pe la noi, si s-ar gasi mai des ce bine ar fi… Omleta pare a fi apetisanta…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved