Acuma, sincer, chiar n-aș putea băga mâna-n foc că această extraordinară omletă cu trufe este chiar cea mai bună omletă din lume. Nu de alta dar, pe de-o parte, cu siguranță n-am încercat toate preparațiile de acest tip din lume iar, pe de altă parte, evident că gusturile nu se discută. Dar cred că simplul fapt că m-am gândit la acest posibil top spune destule, nu?
Lăsând însă clasamentele discutabile deoparte, părerea mea e că, dacă reușiți să puneți mâna pe vreo trufă (mulțumesc, Marius!), merită cu siguranță să încercați și această excelentă și foarte simplă rețetă. Pentru care n-aveți nevoie decât de
6 ouă, 1 trufă mică, 50 g unt,
puțin lapte, sare și piper.
Bateți ouăle cu laptele, sare și piper, Curățați bine trufa și tăiați-o felioare transparente (ca să zic așa). Adăugați-o în ouăle bătute, amestecați și lăsați compoziția în pace vreo 15-30 de minute, să se parfumeze minunat și uniform totul.
Încingeți untul, la foc moale. Sărați ușor și turnați ouăle deasupra. Când e gata omleta, serviți imediat.
Variante? Păi francezii recomandă la preparația asta nu unt, ci untură de gâscă (n-am încercat, nu răspund!). Iar pentru o preparație mai cremoasă, puteți înlocui laptele cu 100 ml smântână, bătută și ea zdravăn, evident, împreună cu ouăle.
Ce bem la a noastră omletă cu trufe? Păi un vin alb suav, care să nu fie prea fructat, că nu se pupă. La o Grasă seacă de Cotnari mă duce gândul în clipa asta, dar nu cred să fie singura opțiune.
Foarte pufoasa si mai ales apetisanta ! nu prea am vazut trufe prin supermarket-uri, dar cand am sa gasesc incerc reteta 🙂
Daca ar fi ieftine trufele si pe la noi, si s-ar gasi mai des ce bine ar fi… Omleta pare a fi apetisanta…