• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Omleta cu ciuperci, costiță și ardei gras

May 02, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 6


Vă povesteam eu la un moment dat cum că tradiția micului dejun de week-end familial îmi cere, de obicei, executarea unor ochiuri cu ceva brânză și verdețuri aromate, mai ales acum, când a început să mi se lăfăie arpagicul verde în jardiniera din dreapta geamului de la bucătărie. Numai că, firește, mai există și excepții de la regulă, drept pentru care, mai ales că orele erau nițel înaintate (mai potrivite pentru brunch decât breakfast), ieri am produs rețeta a cărei poveste urmează mai la vale. O improvizație, ziceți? Sigur, aveți dreptate, nici măcar nu prea mai e omletă stricto sensu, dar mi-a plăcut atât de mult rezultatul încât am zis ca ar fi civilizat să vă povestesc și dumneavoastră despre dumneaei, că o idee bună în plus nu strică niciodată.

Drept pentru care notați: aveți nevoie (pentru două persoane lejer flămânde sau trei doar pofticioase) de:

5 ouă,
200 g ciuperci,
1/2 ardei gras roșu,
3 fire de ceapă verde,
3 căței de usturoi,
50 g costiță afumată,
1-2 linguri de vin alb sec,
puțin ulei,
mărar,
pătrunjel,
sare,
piper.

Mai întâi munca de jos: spălați, curățați și tăiați toată marfa. Bateți ouăle cu vin, sare și piper, adăugați puțin mărar și pătrunjel, bașca o parte din cozile de ceapă (foarte fin mărunțite, și numai dacă n-aveți arpagic verde).

Încingeți un strop de ulei într-o tigaie și prăjiți un pic costița (1 minut).

Adăugați partea albă de la ceapă, usturoiul și ardeiul mărunțite și continuați călirea, amestecând, până când ziceți că încep să se înmoaie.

Puneți și ciupercile (felii, cubulețe, cum vreți), sărați un pic, să-și lase zeama (un pic de vin merge, la o adică, și-n tigaie) și sotați în continuare.

Turnați în fine și ouăle bătute și de-aici încep variantele pentru o prăjire uniformă. Ca o părere personală, un simplu capac pus deasupra nu prea ajută, așa că ori o răsturnați, ajutându-vă de o farfurie întinsă, ori băgați tigaia sub grill-ul cuptorului, să se prindă omleta frumos și deasupra (dacă mânerul e de plastic, înfășurați-l bine într-un prosop gros, n-o să pățească nimic în cele câteva minute necesare).

Serviți-o fierbinte, eventual cu ceva salată prin preajmă

Variante? Păi vă dați seama că-s nenumărate, cel mult aș putea să vă spun că data viitoare sigur am să introduc și niște brânză prin narațiune.

Cât despre vin, era totuși prea dimineață, dar un pahar de vin alb sec (poate fi și baricat, chiar dacă nu-i foarte multă costiță) n-are cum să strice dacă veți servi omleta asta ca prim fel la masa de prânz.

S-ar putea să vă intereseze și:

Omleta la cuptorOmletă la cuptor cu de toate Pui cu costita si ciuperciPiept de pui cu costiță și ciuperci Pui cu ciuperci și costiță Tagliatelle cu ciuperci, smântână și costiță

  • ardei, ciuperci, costita, omleta, oua

6 thoughts on “Omleta cu ciuperci, costiță și ardei gras”

  1. bdaniel7 04/05/2011 at 17:23

    Dom’le, mă înnebunești cu blogul ăsta! :))

    Reply ↓
    1. costachel Post author04/05/2011 at 17:27

      Si eu care credeam ca doar fac foame (si sete) 🙂

      Reply ↓
  2. gabriella 27/01/2012 at 17:49

    Buna. Am incercat mai multe retete din blog si sunt foarte multumita. Sunt foarte reusite. Felicitari

    Reply ↓
    1. costachel Post author27/01/2012 at 19:26

      Mulțumesc frumos dar, dacă mâncarea iese bună, e întotdeauna doar meritul cui o face 🙂

      Reply ↓
  3. rodica iris 30/01/2012 at 00:39

    A fost o placere sa citesc retele tale de mai sus, pt.ca le prezinti cu umor, prieteneste, (chiar am avut senzataia ca stau de vorba cu o prietena draga si facem schimb de retete).Am sa le fac pe toate,exact asa cum ai spus tu, nu ca nu as sti sa le fac, dar mi-a placut cum le-ai prezentat in detaliu si ai facut-o cu umor.Te imbratisez.

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/01/2012 at 09:11

      Apoi mai pot eu să spun că rețetele de pe-aici nu-și doresc mai mult decât să vină cu ceva idei și să reprezinte, în consecință, doar un punct de plecare? 🙂
      Și mulțumesc frumos!

      Reply ↓

Leave a Reply to bdaniel7 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved