• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ochiuri pe pilaf de dovlecei

Jul 20, 2010 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete cu orez, Rețete cu ouă, Rețete ovo-lacto-vegetariene 1


Să presupunem, distinsă doamnă, că n-aţi vrut să treacă sezonul dovleceilor fără a face şi un pilaf din ei. Şi fireşte că, mai ales pe căldurile astea, nu-i deloc un lucru rău să faceţi oleacă mai mult (cât să nu staţi lângă aragaz şi a doua zi). Aşa că apare fireasca întrebare: ce facem mâine cu pilaful care ne-a rămas?

Păi soluţia cea mai simplă, mai ales când venim încinşi bine de-afară, e să-l mâncăm ca atare, rece, că e grozav. Eventual, a doua versiune, e să facem la iuţeală două ochiuri de căciulă şi să le aşezăm fierbinţi peste pilaful proaspăt scos din frigider, combinaţia rece-cald fiind cât se poate de delectabilă.

Şi, în fine, dacă vreţi ceva mai elaborat, ajungeţi la ultima variantă (cea din poză), şi anume să puneţi un pat de pilaf pe fundul unei tăvi antiaderente, pe care să o băgaţi în cuptorul încins în prealabil la 200°C. După vreo 10 minute, scoateţi-o, faceţi cu dosul unei linguri nişte adâncituri, spargeţi în fiecare câte un ou, săraţi, piperaţi, presăraţi ceva verdeaţă şi puneţi totul în cuptor, unde trebuie să mai stea cam 5-6 minute (dar depinde şi de cuptor).

Secrete? Păi ar fi mai elegant ca porţii individuale, în forme mici de Jena (dar mi-a fost lene să răscolesc după ele, recunosc), după cum „aşternutul“ trebuie să fie musai fierbinte când puneţi ouăle deasupra, altfel riscaţi să se întărească gălbenuşul, iar albuşul să rămână moale. Şi fireşte că sistemul va merge la fel în caz că veţi folosi alte pilafuri de legume (de vinete ori altceva). Cât despre garniturile speciale pentru ouăle pregătite în acest mod, promit că vă voi povesti şi despre ele.

Vinul? Păi unul uşor, de vară, că n-are rost să ne complicăm prea mult. De-o Crâmpoşie ce ziceţi?

S-ar putea să vă intereseze și:

Pilaf de dovlecei Pilaf de ciuperci cu dovleceiPilaf de ciuperci cu dovlecei Pilaf de primăvară Pilaf de urzici

  • dovlecei, ochiuri, orez, oua, pilaf

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved