• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

O halbă de Chardonnay blondă, vă rog!

Oct 21, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mapamond, Mozaic 4


Bere din vin Chardonnay

Nu, probabil nu veți auzi niciodată expresia lejer tâmpită din titlu (deși, mai știi?). Tot ce vrea ea să sugereze este faptul că, în Statele Unite, există actualmente, în cadrul mai cuprinzătoarei categorii „craft beer”, o nouă modă: berea din vin (nu văd cum aș putea traduce altfel sintagma „wine beer”). O tendință care a depășit deja teritoriul micilor berării artizanale și tinde să creeze o piață demnă de atenția marilor producători.

Recent, MillerCoors a anunțat că își va lansa pe plan național berea sa din vin Blue Moon’s Vintage Blonde Ale. Inițial, producătorul a intențional să-și numească băutura „Chardonnay Blonde” (de aici și titlul de mai sus), numai că legislația americană nu permite folosirea termenului „Chardonnay” pe o etichetă de bere.

Despre ce este vorba, mai exact? Despre o bere produsă din malț de grâu, căruia i s-a adăugat must concentrat de Chardonnay. Hibridul rezultat are o tărie alcoolică de 8,5% și a fost lansat local anul trecut, în sticle de, evident!, 750 ml.

Și nu este vorba despre o inițiativă singulară. Recent, pe contul său de twitter, managerul de marketing al companiei J.J.Taylor (cea care se va ocupa de distribuția acestei „wine beer”) a anunțat că MillerCoors pregătește deja o a doua bere din vin. De data aceasta, mustul va fi din Sauvignon Blanc.

S-ar putea să vă intereseze și:

Bere instant Pat'sA apărut berea instant: pui concentratul, torni apa, gata halba! Acadele cu gust de bereAcadelele cu aromă de bere se adaugă celor cu gust de Merlot, Chardonnay ori Tequila Chardonnay SâmbureștiChardonnay 2011 Domeniile Sâmburești Bere pentru câiniCâine să fii, bere să bei!

  • bere, bere din vin, SUA, vin

4 thoughts on “O halbă de Chardonnay blondă, vă rog!”

  1. Grasuldinimport 21/10/2012 at 18:36

    Dar le-a dat voie Necsulescu?

    Reply ↓
    1. costachel Post author21/10/2012 at 19:40

      Și dacă le-ar fi dat, tot nu cred că s-ar fi rezolvat 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 21/10/2012 at 18:55

    Don Costachel, nu radeti de mine, dar am un amic incorigibil, la carciuma cere invariabil: o sticla de vin. Chelnerul intraba, de care, logic. Prietenul raspunde: vin dom’le, nu stii ce e aia? Vin.

    Reply ↓
  3. costachel Post author21/10/2012 at 19:30

    Ba iaca râd. Dar nu de tine 😀

    Reply ↓

Leave a Reply to Grasuldinimport Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved