• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Nutriționiștii lui vânătă coaptă

Jul 17, 2008 costachel Mozaic, Nutritie, Scurte 0


M-am abținut cât am putut să scriu comentarii pe site-ul asta. Am zis să fiu cuminte, să dau rețete, să povestesc doar despre gastronomie și vinuri. Astăzi însă am cedat nervos. Citiți, vă rog, paragraful de mai jos, pe care l-am găsit aici.

Vinetele reprezintă alimentul potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un conținut ridicat de apă – 93%. În această perioadă, nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm salată de vinete atât pentru potolirea foamei, cât și a setei.

Nici nu mai știi pe cine să înjuri. Cert este că nici ziarista care a pus botul la prostia asta, nici nutriționiștii care au declarat nerozia de mai sus (dacă într-adevăr chiar așa au spus), n-au intrat în viața lor în bucătărie. Măi stimați concetățeni, vânata conține, într-adevăr, 93% apă, dar în stare crudă. O mănâncă cineva așa? N-aș crede, că nu-i castravete (96% apă, că veni vorba).

Cât despre salata de vinete, ea se prepara în felul următor (să vă ajut, că e clar că habar n-aveți): se coc vinetele (deci se elimină o bună parte din apă), se curăța, se lasă la scurs (alt procent de apă care se duce), după care se amesteca cu destul de mult ulei care, știe toată lumea care a transpirat vreodată lângă un aragaz, e deosebit de „potrivit pentru zilele caniculare“. A, și să nu uit, se mai bagă și ceapă tocată, alt aliment recunoscut pentru capacitățile sale de a potoli setea. Și încă nu m-am legat de faptul că destui cetățeni prefera salata de vinete făcută cu maioneză, iar alții (e drept, mai puțini) cu smântână și usturoi. Taie și astea setea, ceva de speriat! Nu-i așa, nutriționiștii lui pește prăjit (pardon, vânătă coaptă)?

Să ne potolim setea cu salata de vinete? Of, Doamne!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de vineteSalată de vinete, tot în trei variante Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean 3 variațiuni pe tema salată de vinete pentru iarnă Penne cu vinete, dovlecei și roșii

  • Nutritie, vinete

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved