M-am abținut cât am putut să scriu comentarii pe site-ul asta. Am zis să fiu cuminte, să dau rețete, să povestesc doar despre gastronomie și vinuri. Astăzi însă am cedat nervos. Citiți, vă rog, paragraful de mai jos, pe care l-am găsit aici.
Vinetele reprezintă alimentul potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un conținut ridicat de apă – 93%. În această perioadă, nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm salată de vinete atât pentru potolirea foamei, cât și a setei.
Nici nu mai știi pe cine să înjuri. Cert este că nici ziarista care a pus botul la prostia asta, nici nutriționiștii care au declarat nerozia de mai sus (dacă într-adevăr chiar așa au spus), n-au intrat în viața lor în bucătărie. Măi stimați concetățeni, vânata conține, într-adevăr, 93% apă, dar în stare crudă. O mănâncă cineva așa? N-aș crede, că nu-i castravete (96% apă, că veni vorba).
Cât despre salata de vinete, ea se prepara în felul următor (să vă ajut, că e clar că habar n-aveți): se coc vinetele (deci se elimină o bună parte din apă), se curăța, se lasă la scurs (alt procent de apă care se duce), după care se amesteca cu destul de mult ulei care, știe toată lumea care a transpirat vreodată lângă un aragaz, e deosebit de „potrivit pentru zilele caniculare“. A, și să nu uit, se mai bagă și ceapă tocată, alt aliment recunoscut pentru capacitățile sale de a potoli setea. Și încă nu m-am legat de faptul că destui cetățeni prefera salata de vinete făcută cu maioneză, iar alții (e drept, mai puțini) cu smântână și usturoi. Taie și astea setea, ceva de speriat! Nu-i așa, nutriționiștii lui pește prăjit (pardon, vânătă coaptă)?
Să ne potolim setea cu salata de vinete? Of, Doamne!