Morcovi bordelezi? Mda, nu-i prea frumoasa traducerea pentru „carottes bordelaises“, dar nici să scriu „ca la Bordeaux“ nu mi s-a părut o idee cine știe ce strălucită. În fine, nici nu cred că e prea importantă denumirea, ceea ce contează e rețeta care urmează, pe care o puteți interpreta cum vreți: fie ca garnitură, în zilele de dulce, fie ca antreu, în cele de post. În oricare din cele două ipostaze mi se pare absolut excelentă.
Pentru 4 persoane (dacă-i garnitură, pentru 2, dacă e fel de sine stătător) aveți nevoie de
600 g morcovi, 2 linguri de ulei de măsline, 1/2 pahar de vin alb sec, 1/2 pahar de supă de legume (poate fi și de cub, dacă n-aveți încotro), sare, piper, pătrunjel.
Curățați morcovii, spălați-i și taiati-i rondele. Încingeți uleiul într-o cratiță și puneți morcovii la călit, amestecând din când în când. Sărați și turnați vinul. După 5 minute puneți și supa.
În mod normal, când se evaporă lichidul, morcovii ar trebui să fie fierți, dacă nu, mai turnați puțină supă. Când sunt gata, piperați, presărați pătrunjelul tocat mărunt, amestecați și serviți.
Vinul? Când e garnitură, depinde de felul de bază, când e aperitiv, un alb ușurel și demisec, precum cupajul de Fetească Albă și Șarbă pe care vi l-am povestit nu demult.
Deci asa se cheama morcovii care ii prepar eu? Bordelezi? :)))
eu pun si un pic de ceapa si 2-3 catzei de usturoi zdobiti la final, la ultimul abur pusi, sa nu se amarasca si sa de duca aroma…
Deci asa se cheama morcovii care ii prepar eu? Bordelezi? :)))
eu pun si un pic de ceapa si 2-3 catzei de usturoi zdobiti la final, la ultimul abur pusi, sa nu se amarasca si sa de duca aroma…
Adica, precum Monsieur Jourdain a lui Moliere, faceai proza fara sa stii 😀 Și tu credeai că faci sote de morcovi…
Hai ca mai facut curioasa cu frantuzismele tale. Am sa-i fac curand!