• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Monsanto renunță la proiectele de cultivare a OMG în Europa

Jul 24, 2013 costachel Știri 0


Monsanto Europa OMG

Monsanto, cea mai mare companie producătoare de organisme modificate genetic (OMG) a anunțat săptămâna trecută că își va retrage toate cererile adresate Uniunii Europene, pentru cultivarea OMG pe teritoriul european (porumb, soia și sfeclă de zahăr modificate genetic). Compania a declarat că motivul principal al deciziei este acela că nu mai vede o „perspectivă comercială” pentru acestea, informează Die Welt.

Singura excepție care va fi făcută este aceea legată de porumbul MON810, a cărui cerere de autorizare va fi reînnoită deoarece, pentru moment, aceasta este singura plantă utilă modificată genetic, cultivată în Europa. Monsanto se va ocupa în continuare și cu asigurarea importurilor UE de alimente modificate genetic din SUA și America de Sud.

În rest, pe plan european, Monsanto dorește să își concentreze atenția pe comercializarea semințelor tradiționale. Un domeniu mai mult decât profitabil, conform Greenpeace, care estimează că aproximativ 90% din totalul semințelor vândute la nivel global provin de la Monsanto sau una din subsidiarele companiei.

Această decizie, afirmă cotidianul german, „reflectă decepția a numeroase companii biotehnologice în fața scepticismului UE față de OMG”.

„Deseori, UE ia deciziile sale cu mai mulți ani de întârziere. În timp ce porumbul de tip MON810 a fost admis în UE, mai multe state membre, printre care Franța, Germania și Italia l-au interzis la nivel național, ca urmare a inițiativelor cetățenești. Anul trecut, deja, grupul chimic german BASF a aruncat mănușa delocalizând centrala sa de biotehnologie vegetală în Statele Unite pentru că geniul genetic este atât de puternic contestat în Europa”, se afirmă în articol.

În România, porumbul MON810 s-a cultivat și se cultivă încă din anul 2007, numai de către cultivatorii autorizați de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Direcțiilor Județene pentru Agricultură și a Municipiului București.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

270.000 de agricultori americani au dat Monsanto în judecată Dăunătorii sunt mult mai puternici decât Monsanto MonsantoMonsanto mai pierde o luptă cu dăunătorii porumbului UE îngheață aprobarea culturilor modificate genetic. Dar numai până în 2014

  • agricultura, Monsanto, OMG, porumb, UE

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved