• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mere caramelizate cu susan

Oct 10, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 2


Mere caramelizate cu susan

Pe lângă faptul că sunt foarte bune, simpaticele mere caramelizate de mai la vale se fac și foc repede și simplu (nu cred să aveți nevoie de mai mult de un sfert de oră), așa că le puteți face oricând, fie că aveți nevoie de un dulce rapid pentru copii, fie de un desert mai șmecher pentru o masă cu ceva pretenții. Drept pentru care nici eu n-am să scriu prea mult în introducere, doar vă invit să notați:

6 mere,
300 g zahăr cubic,
1 lingură semințe de susan,
2 lingurițe de zeamă de lămâie.

Curățați merele și tăiați-le felii.

Puneți zahărul într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați 6 linguri de apă (zic unii că aia minerală ar fi mai bună) și dați drumul la foc (moale). Fierbeți, fără să amestecați, până obțineți un caramel frumos colorat. Adăugați semințele de susan, luați cratița de pe aragaz și turnați, cu grijă, zeama de lămâie.

Așezați feliile de mere pe rând în caramel și întoarceți-le cu o furculiță, astfel încât să fie bine unse pe toate părțile. Puneți-le apoi pe o farfurie și așteptați să se întărească bine crusta.

Variante de mere caramelizate? Păi uitându-mă la susan, tare mă gândesc să-l înlocuiesc data viitoare cu nuci tocate din cuțit. Sau cu alune de pădure așijderea. Sau cu…

Ce turnăm în pahare? Păi eu aș cam pofti la o Tămâioasă Românească, dar dacă o să optați pentru vreun Muscat, de pildă, nu prea am cum să mă opun. Alb, proaspăt și nu din cale-afară de dulce, cam asta ar fi ideea.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartă cu mere Portocale caramelizate Pui cu susan si sos dulce-acrisorPui cu susan și sos dulce-acrișor Prăjitură de mere cu grișPrăjitură de mere cu griș

  • caramel, desert, dulce, mere, post, susan

2 thoughts on “Mere caramelizate cu susan”

  1. Dana Burlacu 12/03/2012 at 17:13

    Doamne mi-ai facut o pofta!!! Trebuie sa le fac.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved