• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Măsline marinate picante

Aug 30, 2012 costachel Conserve și murături, Rețete, Rețete de aperitive 3


Măsline marinate picante

Am putea, la o adică, să băgăm aceste măsline marinate picante în categoria conservelor (că tot suntem în plin sezon), numai că ar fi nițel abuziv. Așa că mai bine le includem la secțiunea aperitivelor gustoase, numai bune ca să facă foame (și sete!). Se fac teribil de simplu, variante ar fi destule, iar de gustoase sunt absolut delicioase. Ia să vedem mai exact despre ce-i vorba.

250 g măsline verzi mari,
vreo 8 ardei iuți (cât de iuți, dumneavoastră știți),
oțet de vin alb, de cea mai bună calitate posibilă,
1 lingură de zeamă de lămâie.

Mai întâi ardeii, care trebuie spălați, curățați de vinișoare & semințe și tăiați bucățele lunguiețe. Scoateți sâmburii măslinelor și umpleți-le cu fâșiile de ardei taman obținute.

Puneți măslinele umplute într-un borcan, acoperiți-le cu oțet, stropiți-le cu zeama de lămâie și lăsați-le la marinat cel puțin trei săptămâni, la temperatura camerei.

Despre variante, chit că-s numeroase, n-am prea multe de spus. Evident că puteți adăuga verdețuri și condimente după plac, eu aș încerca data viitoare să pun și niște usturoi, firește că, dacă nu le vreți picante, puteți înlocui ardeii iuți cu, de pildă, kapia sau gogoșari, în fine, există un evantai de opțiuni suficient de larg încât fiecare să-și poată construi, pe baza celor povestite mai sus, „rețeta casei” de măsline marinate.

Cât despre vin, avem o problemă (din motive de oțet). Sincer, eu aș bea la ele o țuică rece, dar nu e obligatoriu să vă luați după mine.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ardei iuți în oțetArdei iuți în oțet, pe gustul tuturor Sos de ardei iuți (Hot Sauce) Vinete marinate, pentru iarnă Paste cu ardei copți, sos de vin și măslinePaste cu ardei copți, sos de vin și măsline

  • ardei iuti, conserve, marinare, masline, otet

3 thoughts on “Măsline marinate picante”

  1. cofi 30/08/2012 at 15:09

    NTZZZZZ! n-ai spus ca daca umbli mult cu fasiile de ardei iuti te ustura mainile, sa se poarte echipament de rotectie!

    Reply ↓
  2. aphextwinz 30/08/2012 at 16:43

    Si tsipoura merge, ca la greci, zic de bautura. Nu ma gandii ca otetul nu merge cu vinul, dar nu sunt in domeniu, iara am mai aflat ceva.

    Reply ↓
  3. costachel Post author30/08/2012 at 20:21

    @cofi: credeam că e de la sine înțeles 🙁

    @aphextwinz: tot cu țuica votez 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved