• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Marea gastronomie franceză pierde lupta cu hamburgerii

Feb 06, 2014 costachel Mapamond, Mozaic 7


Hamburger Franța

Anul trecut, vânzările de hamburgeri în Franța au bătut orice record, ajungând să reprezinte aproape jumătate dintre cele 2,144 miliarde de sandviciuri vândute. Un studiu, realizat de Gira Conseil, arată că, în patria gastronomiei moderne, creșterea consumului de hamburgeri este una exponențială, care nu mai poate fi pusă doar în cârca turiștilor.

„Este prima dată când sunt analizate cantitățile de burgeri vândute în Franța, iar cifrele sunt impresionante. Dacă în 2000, hamburgerul reprezenta 1 din 9 sandviciuri vândute, în 2007 crescuse la 1 din 7, pentru ca în 2013 să ajungă la 1 din 2”, a declarat pentru AFP Bernard Boutboul, directorul general al Gira Conseil.

Anul trecut s-au vândut în Franța 970 de milioane de hamburgeri, în condițiile în care piața sandviciurilor este în creștere, atât din punctul de vedere al volumelor (2,144 miliarde), cât și a valorii (7,27 miliarde euro). Liderii la capitolul vânzărilor sunt McDonalds (1.200 restaurante în Franța) și rețeaua Quick (370 de locații), care au vândut împreună 655 milioane de burgeri.

Dar creșterea vânzărilor de hamburgeri „provine mai ales din sectorul restaurantelor, care a înregistrat în 2013 o creștere de 9% a numărului de burgeri consumați”, susține Maria Bertoch, expert al diviziei Foodservice Europe din cadrul NPD Group.

Astfel, restaurantele au vândut 247 de milioane, firmele de catering 47 de milioane, iar în hoteluri alte 21 de milioane. După cum subliniază Boutboul, „75% din restaurantele tradiționale franțuzești (110.000 în total) au cel puțin un burger în meniu”, în acest sector înregistrându-se, „în ultimii doi ani, o creștere a vânzărilor de 40%”. Iar asta încă nu e totul.

„Pentru o treime din restaurantele care au burgeri în meniu, aceștia au devenit liderii vânzărilor, înaintea antricoatelor, grătarelor sau peștelui”.

S-ar putea să vă intereseze și:

MonsantoMonsanto mai pierde o luptă cu dăunătorii porumbului 10 miliarde de euro pentru băuturile franțuzești Consum vin bere FranțaFrancezii sunt premianți la vin și repetenți la bere Vânzările de produse organice au ajuns la 59 de miliarde de dolari

  • burger, fast-food, Franta, restaurante

7 thoughts on “Marea gastronomie franceză pierde lupta cu hamburgerii”

  1. Gurmandel 06/02/2014 at 10:26

    Burgerul, recte pirjoala de vita, rulz! 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/02/2014 at 10:44

      Băi n-auzi, cine nu te cunoaște o să creadă că ești mare fan hamburger! 😀

      Reply ↓
  2. aphextwinz 06/02/2014 at 17:37

    Fara misto ca intr-o locatie in care am lucrat am vrut sa promovez miciburgeri (produse de la macelarul local). Ce scrii acolo, cu miliarde, e corect, dar si piata mica si foarte mica din localuri e gigantica, uite, in ultimele locatii in care am fost, desi meniul oferea preparate de calitate, nefericirea de a pune pe meniu un burger atrage toata clientela. Se pare ca asta e tendinta educationala. Plus raspandirea fast food, nu stiu ce sa zic.

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/02/2014 at 18:43

      Sigur că discuția e mult mai lungă. Dar nu mă pot abține să nu fac o comparație: când eram copil, floricelele de porumb erau complet de prost gust, nu te lăsau părinții să mănânci așa ceva (de la vânzătoarele bronzate de pe stradă exclus, hai că făcute-n casă, în ceaun, poate mai mergeau din când în când).

      În schimb, popcornul este astăzi cât se poate de fancy, trendy și, of course, cool 🙂

      Drept pentru care mă distrează (e un fel de-a zice) cum a învățat românul, de la holiud et alii cetire, că nu te mai poți uita la film dacă nu bagi popcorn în tine. Băgați, fraților 🙂

      Reply ↓
  3. adrian 07/02/2014 at 10:55

    Poate că sunt burgeri făcuți din piept de rață sau din carne de melc.

    Reply ↓
    1. costachel Post author07/02/2014 at 15:59

      Mais non! 🙂

      Reply ↓
  4. Radu 11/02/2014 at 18:43

    Pot confirma in totalitate (prin prisma experientelor proprii) ca aproape orice carciuma din Paris are hamburger in meniu.
    Ba mai mult decat atat am vazut si restaurante axate numai pe burgeri. 🙂

    Oricum, in general burgerii din restaurant sunt chiar ok, nu se compara cu mizeriile de la MCD sau Quick (concurentul local al MCD).

    Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved