• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mâncați, fraților, castraveți! Dar spălați-i!

May 30, 2011 costachel Știri 2


România nu a primit loturi de castraveți bio din Spania, suspectați că ar fi cauzat infectarea cu bacteria Escherichia coli a peste 200 de persoane din Germania, a informat ieri, într-un comunicat de presă, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Menționăm că țara noastră, în cadrul comerțului intracomunitar, nu a primit loturi din acest tip de legumă. […] Pentru a lămuri și mai bine populația României, trebuie să spunem că, practic, în acest caz nu este vorba de o problemă de siguranță a alimentelor propriu-zisă, ci de o problemă în respectarea unor norme minime de igienă în cadrul manipulării și consumării acestor legume crescute bio, cum sunt spălarea lor sub jet de apă, spălarea mâinilor și a eventualelor ustensile după manipularea acestui tip de legume.”

Pe de altă parte, trebuie știut și faptul că România nu importă castraveți în această perioadă a anului, producția autohtonă din sere și solarii asigurând consumul intern dar și exportul pe piețele intra și extra comunitare, a declarat ieri, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu.

„Importuri semnificative de castraveți se fac în perioada noiembrie – martie, deoarece ulterior apar producțiile autohtone din sere și solarii. Acum avem producție suficientă de castraveți și pentru piața internă, dar și pentru export”, a spus Rădulescu.

El a mai precizat că, la ora actuală, România exportă zilnic din sere în jur de 160 de tone de castraveți, iar din solarii, în jur de 400-500 tone de castraveți cornișon.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Dacă tot importăm legume, de ce să mai producem? Înghețată de castraveți cu mentă Castraveti muratiCastraveți murați rapid, de vară Supa crema rece de castravetiSupă-cremă rece de castraveți

  • Adrian Radulescu, ANSVSA, castraveti, E. coli

2 thoughts on “Mâncați, fraților, castraveți! Dar spălați-i!”

  1. Beatrice 31/05/2011 at 18:07

    Nu stiu prea multe detalii despre cazul de fata, doar ce s-a scris in presa, dar in US si Canada a fost un caz asemanator, cu oameni morti si multa panica, in care nu era vorba doar de nerespectarea regulilor elementare de igiena alimentara. Se pare ca, fara sa aiba voie, agricultorii plantasera culturile intr-o vale, langa un deal cu multe ferme zootehnice. Apa freatica infestata de la deseurile animalelor a ajuns IN legume. Nu doar PE ele. Asta e explicatia pe care mi-o amintesc, a trecut ceva vreme de atunci. Deci spalatul nu rezolva nimic, problema era leguma cu totul. Nu mai stiu de unde veneau produsele cu pricina, parca de prin America de Sud.

    Reply ↓
  2. costachel Post author01/06/2011 at 07:54

    In cazul de fata, pare a fi doar un murdar razboi comercial. Ieri s-a anuntat ca, de fapt, castravetii din Spania nu mai sunt din Spania… Dar bieții agricultori din zona implicata initial deja cred ca au fost bagati in faliment… O mare mizerie 🙁

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved