• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mâncați căpșune și beți fără grijă!

Oct 27, 2011 costachel Știri 0


Un recent studiu științific, realizat de cercetători de la mai multe Universități europene, a demonstrat că o dietă bogată în căpșune ajută la combaterea efectelor nocive ale alcoolului.

Rezultatele cercetărilor, publicate în revista PLoS ONE, arată că aceste fructe contribuie la prevenirea anumitor boli gastrice și ar putea avea un aport semnificativ la tratarea mai eficientă a ulcerelor de stomac.

Cercetătorii au alimentat cu etanol două grupuri separate de șoareci, unul dintre ele având inclus în alimentația zilnică, timp de 10 zile înainte de administrarea alcoolului, și extract de căpșuni. La finalul experimentului, cobaii din acest al doilea grup aveau, raportat la ceilalți, mucoasa stomacului într-o stare incomparabil mai bună, cu mult mai puține ulcerații ori alte afecțiuni.

Sare Tulipani, cercetător la Universitat de Barcelona și co-autor al studiului, susține că „efectele pozitive ale căpșunelor nu sunt legate numai de proprietățile lor antioxidante și conținutul ridicat de compuși fenolici (antociani) dar, de asemenea, de faptul că ele activează apărarea antioxidantă și enzimele din organism.”

Maurizio Battino, coordonatorul grupului de cercetare de la Università Politecnica delle Marche din Italia, a declarat:

„În aceste cazuri, consumul de căpșune în timpul sau după patologie ar putea diminua deteriorarea membranei mucoase a stomacului. Acest studiu nu a fost conceput pentru a găsi o modalitate de atenuare a efectelor beției, ci mai degrabă ca o modalitate de a descoperi moleculele din membrana stomacului care au rol de protecție împotriva diferiților agenți cu acțiuni dăunătoare”.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Dacă vreți, totuși, să mâncați la fast-food, măcar nu beți cafea! Fără zahăr până la 17 ani? Vreți să slăbiți? Beți șampanie! Halebe de bereAți răcit? Beți multă bere!

  • capsune, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved