• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mămăliga dulce, sau deserturi pe bază de mălai

Oct 21, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de la cititori, Rețete lacto-vegetariene 0


Tot din setul de rețete de mămăligă, primit recent de la domnul Marian Rădulescu, provin și rețetele de mai jos. Recunosc, de variantele astea dulci știam numai din auzite, iar despre un tort de mălai habar n-aveam. Așa că, dacă și dumneavoastră sunteți în situația mea, vă invit să citim împreună.

Mămăligă dulce cu unt

Pregătiți o mămăligă din 300 g mălai, adăugați 300 g unt, 150 g zahăr și amestecați până se omogenizează. Puneți pe farfurie, adăugați zahăr și dacă mai este necesar, o lingură de smântână și scorțișoară măcinată. Este foarte bună pentru copiii care tușesc.

Mămăligă dulce pané

Luați 350-400 g mămăligă rece, adăugați 150 g zahăr, 150 g unt, scorțișoară și puneți din nou pe foc amestecând bine până când se omogenizează. Întindeți o foaie din acest amestec și tăiați felii în formele dorite. Dați prin făină și ou bătut și prăjiți.

Tort de mălai cu nuci

Se pun într-un castron 200 g unt și se bat până obținem o cremă. Separat se bat 4 gălbenușuri cu 150 g de zahăr, amestecați cu crema de unt, sucul de la o lămâie, o lingură de coniac, o lingură de sare și 40 g de drojdie de bere. Se adaugă câte puțin 300-350 g mălai, 200 g nuci pisate și albușul bătut spumă de la 3 ouă. Se pune compoziția în forme de tort, tapetate cu hârtie unsă cu unt și se coace la foc potrivit timp de 40-45 de minute. Se taie și se servește rece.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mămăliga noastră, cea de toate zilele și nu numai Variațiuni gustoase și mai puțin cunoscute pe tema peștelui cu mămăligă Ficăței de pasăre cu sos de roșii și mămăligă prăjită Pește în crustă de mălai

  • desert, dulce, malai, Marian Radulescu, porumb

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved