• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Leche frita

Aug 13, 2009 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de dulciuri 0


Leche frita

În traducere mot-a-mot, Leche frita înseamnă „lapte prăjit“ și nu definește altceva decât un foarte popular și gustos desert spaniol. Se zice că e o rețetă inventată de călugărițe, care vindeau pe strada Leche frita ca să obțină bani pentru mănăstirile lor.

Din multele variante existente, am ales-o pe cea de mai jos, un pic mai modernă (crema e legată cu amidon alimentar de porumb, nu cu făină) și mai aromată (având în plus coajă rasă de lămâie și de portocală în plus față de obligatoria scorțișoară). Dar n-o luați altfel decât ca pe un punct de plecare, pentru care aveți nevoie de

1 l de lapte,
120 g amidon alimentar de porumb,
250 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),
coaja rasa de la 1/2 lămâie,
coaja rasa de la 1/2 portocală,
1 baton de scorțisoara,
4 ouă,
30 g unt,
făină,
ulei pentru prăjit,
zahăr pudră și scorțișoara măcinată, pentru decor.

Fierbeți mai întâi laptele, împreună cu coaja rasa a citricelor și batonul de scorțișoara, crestat în prealabil.

Bateți într-un castron două ouă cu zahărul și amidonul (pus puțin câte puțin), turnați treptat laptele răcorit și strecurat, amestecând, firește, tot timpul, puneți crema astfel obținută pe foc moale și, fără să vă opriți din bătut, așteptați-o să se îngroașe. Puneți untul, mai amestecați puțin și luați-o de pe foc.

Tapetați o forma dreptunghiulară cu pergament (sau ungeți-o cu unt) și turnați crema răcorită, într-un strat gros de circa 2 cm. Lăsați-o peste noapte în frigider și tăiați-o după plac (tradițional în pătrate de 5×5 și apoi în triunghiuri, dar firește că nu-i obligatoriu).

Tăvăliți, în fine, bucățile obținute prin făină, apoi prin celelalte două ouă bătute (unii continua și prin pesmet, să iasă mai crocante) și puneți-le la prăjit în ulei mult.

Când s-au rumenit frumos, puneți-le mai întâi pe șervețele, să eliminați excesul de grăsime, apoi pe un platou, presărând Leche frita cu zahăr și scorțișoară.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tarta cu brânză de vaci, cacao și portocale Budincă de banane Tartă cu lămâie și bezea Tartă cu cireșeTartă de cireșe

  • amidon, desert, lamaie, lapte, oua, portocale, scortisoara, Spania

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved