• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată de castraveți cu mentă

Jul 17, 2011 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete lacto-vegetariene 16


O înghețată absolut nebună și neașteptată, plină însă de o prospețime de excepție, care-i va convinge până și pe cei mai sceptici dintre comeseni. Pe deasupra, se face și mai simplu decât altele, așa că pe bune dacă văd vreun motiv să n-o încercați.

Necesarul?

Cam 600 g castraveți tineri (dacă au semințele formate, eliminați-le și sporiți corespunzător cantitatea),
125 g iaurt gras,
100 ml lapte,
100 g zahăr,
frunze de mentă.

Spălați castraveții, curățați-i de coajă și dați-i pe răzătoarea mică (puneți deoparte, eventual, câteva feliuțe subțiri, pentru decor). Amestecați-i cu iaurtul și cu mentă tocată (cam 1 lingură, să zicem).

Omogenizați, adăugați laptele și zahărul. Turnați amestecul într-un vas care poate fi băgat în congelator, suficient de încăpător pentru ca, o dată pe oră, să-l scoateți și să bateți bine amestecul cu furculița (și tot așa de vreo trei ori). Dacă aveți mașină de înghețată, presupun că e mai simplu…

Când serviți, scoateți înghețata cu vreo 5 minute mai devreme, repartizați-o ăn cupe și decorați-o cu frunze de mentă și, eventual, cu feliuțele de castravete puse deoparte.

Păi nu vă spuneam că-i tare simplu?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu ciocolată Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…) Înghețată de cacao cu stafide Menta

  • castraveti, iaurt, inghetata, masina de inghetata, menta

16 thoughts on “Înghețată de castraveți cu mentă”

  1. iulian 17/07/2011 at 19:49

    Super…multumesc pentru idee ! Intr-adevar o reteta simpla la care voi folosi iaurt facut acasa din lapte de bivolita.

    Presupun ca nu scurg castraveetii de zeama ce s-a format dupa ce i-am ras, nu ? Oare pot sa folosesc si menta uscata ?

    Reply ↓
  2. sarah 17/07/2011 at 20:04

    greu sa imi gasesc cuvintele sa descriu o astfel de reteta.cred ca cineva poate opina doar dupa ce are sansa sa guste inghetata.tot ce pot spune este ca este cea mai originala reteta de inghetata pe care am vazut-o.o seara minunata!

    Reply ↓
    1. costachel Post author18/07/2011 at 08:01

      @iulian: Daca ai mașină de înghețată, cred ca nu-i nevoie; eu i-am scurs nițel, dar nicidecum atât de drastic cum aș fi făcut-o pentru tzatziki, de pildă 🙂

      @sarah: Multumesc frumos si ma bucur ca ti-a placut ideea 🙂

      Reply ↓
  3. mariga 19/07/2011 at 14:54

    Abia astept s-ajung in bucatarie ca sa fac aceasta super-reteta!!!

    Reply ↓
  4. costachel Post author19/07/2011 at 15:06

    Sa-mi spui cum ti-a placut 🙂

    Reply ↓
  5. aphextwinz 24/07/2011 at 11:20

    Atata va zic: am tocat deja castravetii si am scurs iaurtul de aseara, sa il “ingras” deci fiti pe faza. Si, fireste, am o idee noua :))) in completare. Pai nu puteam altfel.

    Reply ↓
  6. costachel Post author24/07/2011 at 12:07

    E clar, stau la panda 🙂

    Reply ↓
  7. aphextwinz 24/07/2011 at 18:13

    Facut cu modificari minore, mai mult tehnice. Buna, cere mai multa menta, parerea mea, foarte racoroasa. Eu nu am avut rabdare sa inghete de tot inainte de poze.

    Reply ↓
  8. tatiana 30/12/2011 at 14:35

    caut de vreun an o reteta buna de inghetata cu busuioc si lamaie, am mancat in budapesta o data, de la gelaterie italiana, si mi s-a parut excelenta, foarte racoroasa. poate gasiti una si postati pe site, am s-o vad cu siguranta! de cate ori caut o idee sau o reteta, aici caut prima data 🙂 felicitari pentru site, retete si dictionare (mai ales cel de condimente ma interesa)!

    Reply ↓
    1. costachel Post author31/12/2011 at 08:44

      Cum găsesc, cum se rezolvă. Și mulțumesc frumos pentru aprecieri 🙂

      Reply ↓
      1. tatiana 04/01/2012 at 14:29

        nu trebuie neaparat sa publicati comentariul asta, va trimit linkul doar ca sa-mi spuneti daca e de incredere reteta 🙂 acum am gasit-o si nu stiu daca s-o incerc… Multumesc!

        Reply ↓
        1. costachel Post author05/01/2012 at 08:32

          Dacă aș găsi busuioc proaspăt aș încerca-o 🙂

          Reply ↓
          1. tatiana 07/01/2012 at 17:30

            multumesc 🙂 cand o sa am chef de inghetata, o incerc si am sa va anunt daca a iesit buna.

  9. tatiana 21/05/2014 at 17:50

    Am facut o inghetata dupa reteta aceea cu busuioc si lamaie, dar am pus cimbru proaspat (gramaj mai mic) in loc de busuioc. O nebunie 🙂

    Reply ↓
  10. ANDREEA 08/03/2019 at 11:49

    MULTUMESC A FOST FOARTE DE FOLOS !!!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved