O înghețată absolut nebună și neașteptată, plină însă de o prospețime de excepție, care-i va convinge până și pe cei mai sceptici dintre comeseni. Pe deasupra, se face și mai simplu decât altele, așa că pe bune dacă văd vreun motiv să n-o încercați.
Necesarul?
Cam 600 g castraveți tineri (dacă au semințele formate, eliminați-le și sporiți corespunzător cantitatea), 125 g iaurt gras, 100 ml lapte, 100 g zahăr, frunze de mentă.
Spălați castraveții, curățați-i de coajă și dați-i pe răzătoarea mică (puneți deoparte, eventual, câteva feliuțe subțiri, pentru decor). Amestecați-i cu iaurtul și cu mentă tocată (cam 1 lingură, să zicem).
Omogenizați, adăugați laptele și zahărul. Turnați amestecul într-un vas care poate fi băgat în congelator, suficient de încăpător pentru ca, o dată pe oră, să-l scoateți și să bateți bine amestecul cu furculița (și tot așa de vreo trei ori). Dacă aveți mașină de înghețată, presupun că e mai simplu…
Când serviți, scoateți înghețata cu vreo 5 minute mai devreme, repartizați-o ăn cupe și decorați-o cu frunze de mentă și, eventual, cu feliuțele de castravete puse deoparte.
greu sa imi gasesc cuvintele sa descriu o astfel de reteta.cred ca cineva poate opina doar dupa ce are sansa sa guste inghetata.tot ce pot spune este ca este cea mai originala reteta de inghetata pe care am vazut-o.o seara minunata!
@iulian: Daca ai mașină de înghețată, cred ca nu-i nevoie; eu i-am scurs nițel, dar nicidecum atât de drastic cum aș fi făcut-o pentru tzatziki, de pildă 🙂
@sarah: Multumesc frumos si ma bucur ca ti-a placut ideea 🙂
Atata va zic: am tocat deja castravetii si am scurs iaurtul de aseara, sa il “ingras” deci fiti pe faza. Si, fireste, am o idee noua :))) in completare. Pai nu puteam altfel.
Facut cu modificari minore, mai mult tehnice. Buna, cere mai multa menta, parerea mea, foarte racoroasa. Eu nu am avut rabdare sa inghete de tot inainte de poze.
caut de vreun an o reteta buna de inghetata cu busuioc si lamaie, am mancat in budapesta o data, de la gelaterie italiana, si mi s-a parut excelenta, foarte racoroasa. poate gasiti una si postati pe site, am s-o vad cu siguranta! de cate ori caut o idee sau o reteta, aici caut prima data 🙂 felicitari pentru site, retete si dictionare (mai ales cel de condimente ma interesa)!
nu trebuie neaparat sa publicati comentariul asta, va trimit linkul doar ca sa-mi spuneti daca e de incredere reteta 🙂 acum am gasit-o si nu stiu daca s-o incerc… Multumesc!
Super…multumesc pentru idee ! Intr-adevar o reteta simpla la care voi folosi iaurt facut acasa din lapte de bivolita.
Presupun ca nu scurg castraveetii de zeama ce s-a format dupa ce i-am ras, nu ? Oare pot sa folosesc si menta uscata ?
greu sa imi gasesc cuvintele sa descriu o astfel de reteta.cred ca cineva poate opina doar dupa ce are sansa sa guste inghetata.tot ce pot spune este ca este cea mai originala reteta de inghetata pe care am vazut-o.o seara minunata!
@iulian: Daca ai mașină de înghețată, cred ca nu-i nevoie; eu i-am scurs nițel, dar nicidecum atât de drastic cum aș fi făcut-o pentru tzatziki, de pildă 🙂
@sarah: Multumesc frumos si ma bucur ca ti-a placut ideea 🙂
Abia astept s-ajung in bucatarie ca sa fac aceasta super-reteta!!!
Sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Atata va zic: am tocat deja castravetii si am scurs iaurtul de aseara, sa il “ingras” deci fiti pe faza. Si, fireste, am o idee noua :))) in completare. Pai nu puteam altfel.
E clar, stau la panda 🙂
Facut cu modificari minore, mai mult tehnice. Buna, cere mai multa menta, parerea mea, foarte racoroasa. Eu nu am avut rabdare sa inghete de tot inainte de poze.
caut de vreun an o reteta buna de inghetata cu busuioc si lamaie, am mancat in budapesta o data, de la gelaterie italiana, si mi s-a parut excelenta, foarte racoroasa. poate gasiti una si postati pe site, am s-o vad cu siguranta! de cate ori caut o idee sau o reteta, aici caut prima data 🙂 felicitari pentru site, retete si dictionare (mai ales cel de condimente ma interesa)!
Cum găsesc, cum se rezolvă. Și mulțumesc frumos pentru aprecieri 🙂
nu trebuie neaparat sa publicati comentariul asta, va trimit linkul doar ca sa-mi spuneti daca e de incredere reteta 🙂 acum am gasit-o si nu stiu daca s-o incerc… Multumesc!
Dacă aș găsi busuioc proaspăt aș încerca-o 🙂
multumesc 🙂 cand o sa am chef de inghetata, o incerc si am sa va anunt daca a iesit buna.
Am facut o inghetata dupa reteta aceea cu busuioc si lamaie, dar am pus cimbru proaspat (gramaj mai mic) in loc de busuioc. O nebunie 🙂
MULTUMESC A FOST FOARTE DE FOLOS !!!