• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Inele de calamar pane

Sep 17, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive 3


Inele de calamar pane

O preparație extrem de simplă și foc de gustoasă, aceste inele de calamar pane! Și care nu are decât două secrete, mari și late: mai întâi, la fel ca și scoicile, de pildă, calamarii trebuie gătiți cât mai repede (altfel capătă o consistență cauciucoasă). Și, la fel ca în multe alte cazuri, calamarul proaspăt e mai bun decât calamarul congelat (dar asta, din păcate, v-o spun mai mult ca fapt divers, fiindcă tot în variantă bocnă îl veți găsi cel mai des)

Necesarul?

1 kg de calamari,
făină,
4 ouă,
pesmet,
ulei pentru prăjit.

Pregătiți mai întâi farfuriile adânci (castroanele) clasice pentru pane: făină cernută, ouăle bătute cu puțină apă (50 ml), pesmet.

Tăiați calamarii inele (cam 1/2 de centimetru, să zicem), treceți-le prin făină (scuturați bine excesul), ou bătut și pesmet.

Încingeți mult ulei într-un vas cu pereți înalți (ceaun, să zicem), sau, dacă aveți, în friteuză. Temperatura ar trebui să fie de vreo 180º-200ºC.

(Paranteză: dacă n-aveți friteuză, nici vreun termometru special, aruncați o bucățică de pâine în uleiul încins: dacă după vreo 30 de secunde se ridică la suprafață frumos rumenită, e perfect. Dacă se arde, micșorați, dacă nu se rumenește, măriți flacăra sau mai așteptați să se încingă uleiul cum se cuvine.)

Prăjiți pe rând (câteva inele de calamar o dată) ca să nu scadă brusc temperatura uleiului. Scoateți-le după 1 minut, cu o lingură cu găuri, și puneți-le pe hârtie absorbantă. Păstrați-le la cald până sunt gata toate și serviți-le cu ce sos poftiți (dacă e vorba de usturoi aveți, după gustul meu, trei variante: o maioneză de usturoi, un mujdei dobrogean sau un aioli).

Vinul pentru aceste inele de calamar? Apoi sigur alb și sec, și musai cu o aciditate suficientă ca să lupte cu prăjeala. Un Aligoté ar fi prima mea opțiune, dar nu neapărat singura.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Peste pane surprizaPește pane surpriză Vinete pane cu parmezanVinete pane cu parmezan Dovlecei paneDovlecei pane Sandvici pané (Mozzarella in carozza)

  • calamar, pane

3 thoughts on “Inele de calamar pane”

  1. aphextwinz 17/09/2012 at 14:04

    Mai e un pont cu lingura de lemn din ulei, care face bulburuci cand e uleiul perfect, dar de la japi (japonezi) am invatat ca iese super orice pane pus in ulei rece si lasat la foc mic. Nu dati cu parul, ca la chimie nu am avut zece, dar snitelele facute dupa metoda patronului meu, au iesit exceptionale.

    Stiti cum sunt, dvs scrieti, eu completez 😀 Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author18/09/2012 at 10:05

      Trec peste faptul că, pus în ulei rece, orice „hăinuță” s-ar cam îmbiba cu ulei (treaba japonezilor, în fond 🙂 ), dar nu-mi dau seama cum am putea calcula timpul de prăjire, să nu se facă domnul calamar cauciuc.

      Și, ca de obicei, săru’ mâna pentru completări 🙂

      Reply ↓
  2. aphextwinz 19/09/2012 at 01:19

    Asa am crezut si eu pana am incercat, cu imbibatul. Culmea culmilor e ca nu se imbiba, nu ma bateti, dar eu cu notele de trecere la materii exacte nu am stat deloc bine. Am poze pe undeva cu varianta asta si iese de minunte, la fel cum iese si snitelul ala al lor (katsudon sau asa ceva ii zice).

    Eu am incercat odata de curiozitate si apoi am repetat, fara explicatii tehnice pe care nu le posed, iese perfect. Nenea care le pregatea la TV era in varsta si avea un local care numai asta facea de cand se afla in zona, asa ca am mers pe incredere.

    Eu multumesc, e unul din putinele locuri de pe net unde se poate discuta, se pot schimba informatii si chiar afla chestii interesante, eu la vinuri citesc cel mai mult, ca sunt corijenta 🙂

    Sanatate!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved