• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Încă o barieră în calea organismelor modificate genetic

Apr 18, 2011 costachel Știri 0


Comisia de Mediu a Parlamentului European a votat împotriva cultivării de organisme modificate genetic (OMG) în Uniunea Europeana. Bineînțeles, nu e vorba de un vot care le interzice, dar e o decizie care ridică bariere serioase în calea lor. Mai exact, de acum înainte statele membre vor avea dreptul sa interzică OMG, chiar dacă la nivelul Comisiei Europene se ia decizia autorizării cultivării acestora.

Impactul asupra agriculturii sau asupra mediului dintr-un anume stat membru pot fi motive de a interzice OMG pe teritoriul unui stat – de exemplu, impactul cultivării OMG pe scara largă în România ar însemna implicit excluderea de pe piață a micilor producători și sacrificarea credibilității României de producător bio, printre altele – un impact care, afectând practic interesul național, ar trebui sa primeze fata de înclinațiile personale ale unui ministru al Agriculturii, arată europarlamentarul Daciana Sârbu pe blogul său. Măcar în teorie, aceasta schimbare de direcție va însemna mai mult control democratic intern asupra deciziei cultivării OMG.

De altfel, majoritatea statelor UE sunt, în acest moment, sceptice și rezervate fata de OMG, în primul rând fiindcă populația este în general împotrivă, iar guvernele țin cont de atitudinea populației

România se numără printre cele numai șase state membre UE care cultivă porumb modificat genetic, în contextul în care procentul suprafețelor cultivate cu OMG la nivel european este în scădere. Franța a renunțat anii trecuți la cultivarea porumbului modificat genetic din cauza îngrijorărilor legate de efectul asupra mediului, iar opinia publică europeana este tot mai îngrijorată de potențialele efecte nocive asupra mediului, precum și asupra sănătății publice.

Despre poziția extrem de favorabilă (eufemistic vorbind) a ministrului Tabără față de organismele modificate genetic găsiți detalii aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

UE îngheață aprobarea culturilor modificate genetic. Dar numai până în 2014 Valeriu Tabara OMGWikileaks confirmă: Tabără ține morțiș să ne bage pe gât organisme modificate genetic Vaci modificate genetic pentru a produce lapte asemănător cu cel uman Prop37De ce a căzut Prop 37? O poveste despre organisme modificate genetic, bani și minciuni

  • OMG, parlamentul european, Valeriu Tabara

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved