Ienibaharul(Pimenta dïoica) mai este cunoscut pe alte meleaguri și ca „piper de Jamaica“. Prin savoarea sa evoca un amestec de cuișoare, nucșoară, piper și scortișoară, motiv pentru care francezii l-au mai botezat și „quatre épices“ („patru condimente“) sau chiar „toute épice“ (toate condimentele, ce s-o mai întindem…).
Se folosește sub forma de boabe sau râșnit, ca și piperul (deși, datorita boabelor sale cam mari, unele râșnite nu prea fac față). La noi e folosit în primul rând la marinate, carne de porc, cârnați și alte produse de sezon hibernal. Alții îl baga și în supe, tocănițe, prăjituri, lichioruri sau punch-uri. Se înțelege foarte bine cu carnea de vânat și sporește cerința acesteia de vin roșu zdravăn, cu taninuri puternice.
Proaspăt râșnit, poate fi pus, ca și piperul, pe lângă farfuriile comesenilor, să-și pună fiecare cât (și dacă) vrea.
În alte limbi: poivre de Jamaïque, toute épice, quatre épices (fr.), allspice, clover pepper, Jamaica pepper (engl.), pepe di Giamaica, pimento inglese (it.), Allgewürz, Englisches Gewürz, Jamaicapfeffer (germ.)