• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Hrean în oțet

Oct 24, 2008 costachel Conserve și murături, Rețete, Rețete de murături în oțet 7


Hrean in otet

O conservă de toamnă/iarnă minunată și simplă, care ne oferă un hrean mai puțin nervos, absolut perfect pentru rasoluri, șunci sau ouă fierte (dar care poate fi adăugat și în salata de sfeclă, și într-o maioneză). Partea mai puțin plăcută e că să plângeți de o să vă sară cămașa de pe dumneavoastră (dar, pe de alta parte, o să vi se desfunde nasul). Oricum, una peste alta este, credeți-mă, un efort care merită făcut.

La 1 kg de hrean curățat vă trebuie
0,2 l oțet (de 9°)
0,4 l apă.

Principala problemă e, cum spuneam, datul hreanului pe răzătoarea mică dar, dacă aveți robot, vă veți da seama, încă o dată, ce investiție bună ați făcut (tot o să vă usture ochii, dar mai puțin și veți scăpa mult mai repede).

Înainte de a va apuca însă de operațiune, amestecați oțetul cu apa, dați totul într-un clocot, puneți un capac și lăsați sa se răcească.

Când ați terminat cu rasul hreanului, amestecați-l cu zeama și începeți sa îndesați în borcane mici, bine și cu forță (să nu rămână goluri de aer) până când iese lichidul la suprafață.

Puneți capacul și cu asta basta, ați terminat de pus hrean în oțet.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Gogoșari în oțet Crema de branza cu hreanCremă de brânză cu hrean Default ThumbnailSos de smantana cu hrean Castraveți bulgărești în oțet

  • conserve, hrean, otet

7 thoughts on “Hrean în oțet”

  1. Andreea 01/01/2011 at 16:31

    Eu il conserv doar cu otet si sare. E nelipsit din frigiderul meu, ce-i drept sotul e responsabil cu rasul hreanului.

    Reply ↓
  2. razvan anton 11/02/2011 at 14:31

    As vrea sa semnalez o problema referitor la robotul de bucatarie: l-am folosit pe al meu care a transformat hreanul in niste bucati foarte mici. Aroma nu s-a eliberat foarte bine si tot gustul borcanului a fost destul de slab ca intensitate si fad.
    Bineinteles, asta cred ca depinde si de tipul robotului folosit, dar eu raman la razatoarea clasica. Nu-i asa, orice opera se face cu sacrificiu si in unele cazuri cu lacrimi 🙂

    Reply ↓
  3. Costachel 11/02/2011 at 14:37

    La mixerul meu, razatoarea mare e cam cat aia mica de la cea clasica. Din ce-mi spui, se pare ca am avut noroc :-). Culmea e ca unul din motivele pentru care mi-am luat mixerul a fost taman optimizarea procesului de facut hrean in otet!

    Reply ↓
  4. razvan anton 11/02/2011 at 15:08

    Bun. Inseamna ca trebuie sa caut unul mai serios:)

    Reply ↓
  5. Edy 05/10/2012 at 14:51

    Daca nu vreti sa va sara camasa de pe dumneavoastra de plans,atunci cand radeti hreanul,dupa ce l-ati curatat clatiti-l sub jet de apa,apoi scurgeti bine si puneti vasul cu radacinile de hrean in congelator,pentru 30 -45 min. In felul acesta rasul hreanului devine o placere ( fara lacrimi ). Succes.

    Reply ↓
    1. costachel Post author05/10/2012 at 15:16

      Chiar am să-ncerc, mulțam 🙂

      Reply ↓
  6. cofi 08/10/2012 at 13:28

    asta o sa incerc si eu dar sa stii ca vin cu reclamatii!! Ca mie nu-mi place ala lesinat!
    Ma rog rasul tot nu e o placere ca deobicei in raschetez si unghiile, ca n-am cui delega aceasta sarcina ingrata!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved