• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Hering cu sos de muștar

Jun 28, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește 1


Hering cu sos de mustar

Tare simplu (și foc de gustos!) mai e și acest hering cu sos de muștar. Însă trebuie să vă previn de la bun început: ceea ce urmează nu prea e o rețetă propriu-zisă. E mai curând o dublă exemplificare: avem, pe de o parte, un excelent unt aromatizat și, pe de altă parte, o delicioasă modalitate de a valorifica la maximum un pește cu gust pregnant. Și că veni vorba: firește că în loc de hering puteți folosi și alte soiuri de pește (macrou, în primul rând), însă nu din cei prea fini (păstrăv sau șalău, de pildă), fiindcă sosul e nițel cam tare pentru ei. Dar asta e, până la urmă, o chestie de gust, care numai de dumneavoastră depinde. Tot ce pot eu să fac este să-mi văd de treabă și să dau drumul la narațiune.

Pentru 4 persoane înarmați-vă cu

8 heringi, curățați,
ulei,
sare și piper,

plus, pentru untul aromatizat,

100 g unt moale,
1 lingură de muștar (de preferință din cel cu boabe întregi prin el, că-i mai spectaculos),
1 lingură de frunzulițe proaspete de cimbru,
zeamă de lămâie, după gust (1-2 lingurițe, să zicem).

Începeți cu untul: frecați-l bine cu muștarul, cimbrul tocat mărunt și zeama de lămâie. Gustați de sare și piper, puneți-l pe o folie de film alimentar și faceți un sul cât de cât uniform. Puneți-l în frigider, să se întărească.

Presărați heringii cu sare, lăsați-i vreo oră să se „îndulcească”. Crestați-i, dacă ziceți că trebuie, frecați-i cu piper (eventual și cu zeamă de lămâie), ungeți-i cu ulei și preparați-i după plac. Pe grătar aș zice eu că-i mai bine, dar nimeni pe lumea asta nu vă poate împiedica să-i faceți în cuptor sau la tigaie, dacă vă plac mai mult așa (sau vă e mai comod).

Puneți-i fierbinți pe farfurii încălzite, așezați deasupra 1-2 felii de unt aromatizat și, eventual, mai adăugați pe fiecare farfurie și 1/2 lămâie, că nu strică niciodată la hering nițică acreală în plus.

Ce bem? Ei, nu mai merge cu recomandări generale, Aligoté scrie pe rețeta asta.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Sincer, habar n-am dacă nu cumva acest sos de muștar cu usturoi n-are cumva o denumire mai șmecheră. Și, între noi fie vorba, nu prea mă interesează. Mai curând prefer să-mi aduc aminte că era sosul preferat al tatălui meu pentruSos de muștar cu usturoi Céleri-rave rémoulade, adică țelină cu sos de muștar Cotlet de porc cu sos de smantana, mustar si tarhonCotlet de porc cu sos de smântână, muștar și tarhon Pui prajit in crusta de mustarPui prăjit în crustă de muștar

  • hering, mustar, peste, sos, unt

One thought on “Hering cu sos de muștar”

  1. simona 28/06/2012 at 11:54

    O reteta de nota 10!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved