• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Granita de pepene cu vermut

Jun 27, 2008 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 0


Granita de pepene

Granita, dragii mei, nu este altceva decât un fel de înghețată, cu o consistență grunjoasă, după care italienii sunt înnebuniți. Desigur însă că, dacă aveți o mașină specială de înghețată, o puteți folosi fără grijă și veți obține textura netedă obișnuită, bașca veți economisi o grămadă de timp. Ținând însă cont că asemenea mașini sunt destul de rare, m-am gândit că n-ar strica deloc ca noi, cei care nu dispunem decât de vase normale și de congelator, să aprofundăm nițel și această tehnică de preparare, cu rezultate foarte bune, care justifică efortul depus. Unde mai pui că granita de pepene este prea puțin cunoscută prin zonă, astfel că rezultatul va fi de două ori mai spectaculos. Le veți rupe gura tuturor, ce mai!

Pentru patru persoane:

500 g pulpă de pepene,
200 g zahăr tos,
1/2 lămâie,
1 pahar de vermut alb (dar, dacă nu găsiți un vermut de calitate, uitați rețeta),
încă 3 linguri de zahăr,
iar pentru garnisit, bucățele de pepene tăiate în triunghi.

Curățați de coajă câteva felii mari de pepene, păstrați numai partea mai roșie și mai coaptă, curățați-o, pe cât posibil, de sâmburi, tăiați-o cuburi și nu vă opriți până nu obțineți cele 500 g necesare.

Puneți bucățile de pepene într-un castron, presărați-le cu cele 200 g de zahăr, amestecați și lăsați totul să se odihnească timp de circa 10 minute. Treceți compoziția prin sită, ajutându-vă de o spatulă de lemn, în așa fel încât să pasați maximum posibil de pulpă.

Stoarceți jumătatea de lămâie și turnați sucul peste pasta obținută. Adăugați și jumătate de pahar de vermut și amestecați cu grijă, după care puneți recipientul în congelator.

Când amestecul începe să se prindă, scoateți vasul și bateți bine cu o furculiță sau cu un tel, adăugând în acest timp o lingură de zahăr. Băgați din nou la congelator și repetați operațiunea de două ori, până când granita capătă consistența ei specifică (densă și grunjoasă). Lăsați-o în congelator până în momentul servirii.

Dacă aveți o lingură specială pentru înghețată, e perfect, dacă nu încercați cu o lingură normală să scoateți 2-3 sfere mici de înghețată, pe care să le puneți în cupe individuale, garnisind cu triunghiuri de pepene și stropind totul cu vermutul rămas.

Ce bem la granita de pepene? Păi soluția corectă nu poate fi, desigur, alta decât un vermut dulce. Martini, Cinzano, ce-o fi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Granita de caiseGranita de caise Tort de bezea cu pepene galben și afine Înghețată de cacao cu stafide Dulceață de pepene, verde sau galben

  • desert, dulce, granita, inghetata, Martini, pepene verde, rece, reteta, vermut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved