• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Granita de caise

Jul 06, 2012 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 0


Granita de caise

Granita, stimați comeseni, este, după cum vă spuneam și mai demult, un fel de înghețată italiană, cu o consistență specifică, grunjoasă, și care nu conține pic de ou sau lactate (așadar de post!). E nițel mai migăloasă, în sensul că va tot trebui să scoteți recipientul din congelator, să bateți bine cu furculița și să-l introduceți la loc, dar în fond și la urma-urmei nimic bun nu se obține pe lumea asta fără un pic de efort.

Necesarul pentru o granita? Mai nimic:

350 g caise bine coapte, spălate, curățate și cântărite fără sâmburi,
115 g zahăr pudră,
4 linguri de amaretto.

Puneți caisele în bolul robotului împreună cu zahărul și 350 ml apă. Mixați până când obțineți o textură cât de netedă. Dacă vreți, puteți să dați compoziția și prin sită.

Adăugați și amaretto, după care turnați crema obținută într-un vas care să reziste la temperaturi scăzute, de preferință întins, nu adânc (să se congeleze mai repede și mai bine). Băgați la congelator. După 1 oră scoateți, frecați bine cu o furculiță, insistând pe margini și pe fundul vasului. Înapoi în congelator, încă 1 oră (înghețata ar trebui să fie congelată, dar nu prea dură), bateți din nou cu furculița și serviți granita simplă, sau înconjurată de caise. Care caise pot fi proaspete sau, de ce nu, trase în puțin unt într-o tigaie (pentru un delicios contrast cald-rece).

Variante? Mult prea multe pentru a încăpea aici, drept pentru care mă mulțumesc doar cu câteva sugestii. Puteți pune kirsch în loc de amaretto, puteți înlocui caisele cu piersici, nectarine sau ananas, puteți adăuga vreo două linguri de fructe roșii (căpșune, fragi, zmeură…) când frecați cu furculița prima oară și așa mai departe. Indiferent de opțiune, sunt ferm convins că o să vă iasă o granita excelentă!

S-ar putea să vă intereseze și:

Granita de pepene cu vermut Compot de caise uscate Înghețată de cacao cu stafide Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…)

  • caise, desert, granita, inghetata, Italia

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved