• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gnocchi de cartofi și sfeclă roșie cu mac și nuci

Oct 09, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


Doamne, da’ lung titlu mai are și rețeta asta de gnocchi! Din fericire, se face foarte repede, cu ingrediente la îndemâna oricui. E gustoasă, rapidă, ieftină și un pic neobișnuită. Ceea ce contează însă în primul și în primul rand este faptul că e foarte bună. Poftiți de vă convingeți!

Vă trebuie, pentru gnocchi,

1,2 kg de cartofi (ca sa ne rămână cam 1 kg după curățare),
150 g sfeclă roșie coaptă,
300 g faina,
1 gălbenuș,
sare,

iar pentru condimentare

50 g unt,
50 g miez de nucă,
1 lingura rasa de semințe de mac,
parmezan ras.

Fierbeți cartofii în coaja, curățați-i, zdrobiți-i. Curățați și sfecla, transformați-o și pe ea în pastă. Puneți cartofii pe planșetă, adăugați restul ingredientelor, frământați repede și împărțiți aluatul în cilindri de aproximativ 3 cm diametru. Tăiați bucăți de 1,5 cm, treceți-le repede prin făină.

Tăiați mare miezul de nucă și rumeniți-l în unt. Când începe să prindă culoare, adăugați macul. Căliți încă 2-3 minute.

Fierbeți gnocchii în multă apă sărată clocotită. După ce se ridică la suprafață, mai lăsați-i două minute.

Scurgeți-i bine, puneți peste ei nucile și macul, presărați parmezanul, amestecați și serviți imediat.

Vinul? Un alb sec și rece, din care vă place dumneavoastră. Cartofii și nucile nu fac mofturi la vin, asta se știe, așa că nu vă trebuie prea multe indicații. Și dacă mai ținem cont de faptul că, date fiind ingredientele, rețeta de gnocchi de mai sus poate oricând fi o soluție pentru musafiri inopinați, chiar că n-are rost să teoretizam prea mult despre băutură.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic Borș cu perișoare și sfeclă roșieBorș cu perișoare și sfeclă roșie

  • cartofi, gnocchi, Italia, mac, nuci, parmezan, paste, sfecla rosie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved