Doamne, da’ lung titlu mai are și rețeta asta de gnocchi! Din fericire, se face foarte repede, cu ingrediente la îndemâna oricui. E gustoasă, rapidă, ieftină și un pic neobișnuită. Ceea ce contează însă în primul și în primul rand este faptul că e foarte bună. Poftiți de vă convingeți!
Vă trebuie, pentru gnocchi,
1,2 kg de cartofi (ca sa ne rămână cam 1 kg după curățare), 150 g sfeclă roșie coaptă, 300 g faina, 1 gălbenuș, sare,
iar pentru condimentare
50 g unt, 50 g miez de nucă, 1 lingura rasa de semințe de mac, parmezan ras.
Fierbeți cartofii în coaja, curățați-i, zdrobiți-i. Curățați și sfecla, transformați-o și pe ea în pastă. Puneți cartofii pe planșetă, adăugați restul ingredientelor, frământați repede și împărțiți aluatul în cilindri de aproximativ 3 cm diametru. Tăiați bucăți de 1,5 cm, treceți-le repede prin făină.
Tăiați mare miezul de nucă și rumeniți-l în unt. Când începe să prindă culoare, adăugați macul. Căliți încă 2-3 minute.
Fierbeți gnocchii în multă apă sărată clocotită. După ce se ridică la suprafață, mai lăsați-i două minute.
Scurgeți-i bine, puneți peste ei nucile și macul, presărați parmezanul, amestecați și serviți imediat.
Vinul? Un alb sec și rece, din care vă place dumneavoastră. Cartofii și nucile nu fac mofturi la vin, asta se știe, așa că nu vă trebuie prea multe indicații. Și dacă mai ținem cont de faptul că, date fiind ingredientele, rețeta de gnocchi de mai sus poate oricând fi o soluție pentru musafiri inopinați, chiar că n-are rost să teoretizam prea mult despre băutură.