• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gnocchetti cu sos de ardei copți, usturoi și migdale

Mar 15, 2012 costachel Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete de post 0


Cred că v-ați dat seama încă din titlu că aceste paste cu sos de ardei copți reprezintă o soluție cât se poate de gustoasă pentru zilele de post. Și, pe deasupra, una foarte versatilă, în sensul că migdalele pot fi înlocuite, la o adică, cu nuci, menta care apare în narațiune poate ceda, fără mofturi, locul său cimbrului și așa mai departe. Iar în loc de gnocchetti, firește că puteți folosi cam orice paste scurte (poate farfalle, poate fusilli…). Dar n-are rost să insist prea mult în direcția asta, mai bine să vă ofer rețeta de bază, nu?

500 g gnocchetti,
2-3 ardei grași (depinde cât sunt de mari), de preferință roșii,
50 g migdale,
3 căței de usturoi,
50 g de pesmet,
2 linguri de oțet,
1 lingură de ulei,
1 legătură mică de pătrunjel,
câteva frunzulițe de mentă,
1 vârf de linguriță piper de Cayenne,
sare și piper.

Mai întâi pregătirile preliminare: coaceți ardeii, spălați și tocați verdețurile, curățați ardeii (după ce s-au răcorit) și usturoiul. Păstrați deoparte câteva migdale și ceva ardei, că o să ne trebuiască la sfârșit.

Puneți în vasul robotului restul de ardei și migdale, plus usturoiul zdrobit și transformați totul în pastă. Adăugați uleiul, oțetul, pesmetul, sarea și piperurile. Transferați totul într-o cratiță și adăugați, bătând cu telul, atâta apă caldă câtă e necesară pentru a obține un sos consistent, dar un pic fluid. Puneți vasul pe foc mic, să se încălzească sosul bine (nu-i nevoie să fiarbă, că n-are de ce).

Fierbeți pastele al dente, strecurați-le și adăugați-le în cratița cu sosul. Presărați migdalele rămase, tocate din cuțit, restul de ardei, tăiați bucățele și verdețurile. Amestecați bine și serviți imediat.

Cât despre vin, eu aș opta pentru un Sauvignon Blanc, dar nu-i chiar musai: alb, ușor și sec să fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu ardei copți, sos de vin și măslinePaste cu ardei copți, sos de vin și măsline Gazpacho cu ardei coptiGazpacho cu ardei copți Default ThumbnailMâncare de vinete, ardei copți și roșii Inghetata cu migdale si cirese confiateÎnghețată cu migdale și cireșe confiate

  • ardei copti, migdale, paste, post, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved