• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Friptură de vită cu rozmarin și lămâie

Jul 25, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


Friptura care urmează mai jos, foarte simplă și de-a dreptul delicioasă, este pur și simplu o concentrare de arome estivale, dar se poate găti în orice anotimp (dacă găsim vinete, dacă nu, o să meargă și cu piure), e foarte spectaculoasă și se face singură, o bagi în cuptor și poți să uiți de ea (dar nu chiar de tot!). Dacă nu credeți, citiți mai jos!

Pentru 4 persoane aveți nevoie de

1 kg de carne de mânzat,
2 căței de usturoi,
3 linguri de rozmarin tocat (sau 3 lingurițe, dacă-i uscat),
2 lingurițe de coajă rasă de lămâie,
zeama de la 1 lămâie,
1 lingură de ulei de măsline (extravirgin dacă se poate),
2 vinete,
1/2 linguriță de piper,
sare,
ulei pentru prăjit.

Amestecați într-un castronel rozmarinul, usturoiul tocat, coaja de lămâie, jumătate din zeama de lămâie și piperul.

Cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire faceți pe partea superioara a cărnii 6 incizii, perpendicular pe lungime, fiecare lungă de 5 cm și adâncă de vreo 2. Împănați cu amestecul pregătit (din care puneți deoparte o linguriță), iar cu ce vă rămâne frecați bine viitoarea friptură.

Sărați-o și puneți-o într-un vas care merge la cuptor, uns în prealabil cu uleiul de măsline. Puneți capacul (sau faceți unul din folie de aluminiu) și băgați în cuptorul încălzit, la foc potrivit (200ºC), unde trebuie să stea mai întâi o oră. Descoperiți și mai lăsați friptura în cuptor încă 20 de minute, să se rumenească. Scoateți-o și lăsați-o să se liniștească 1 sfert de oră.

În timpul asta spălați vinetele, curățați-le, tăiați-le felii subțiri, presărați-le cu sare și lăsați-le 5 minute. Uscați-le, prăjiți-le în mult ulei încins, lăsați-le pe o sugativă să dispară excesul de grăsime și țineți-le la cald.

Tăiați friptura în felii groase de un deget (ceva mai delicat) și serviți-o înconjurată de vinetele prăjite, stropite cu zeama de lămâie și presărate cu lingurița de amestec care v-a rămas.

Cât despre vin, eu zic că optimă ar fi o Fetească Neagră (că nu merge un vin prea dur la friptura asta lămâiată).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Friptură de vită la cuptor cu sos de vin roșu Friptură de vită cu bere Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor

  • cuptor, friptura, lamaie, reteta, tava, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved