• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Friptură de vită cu bere

Aug 25, 2008 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


O mâncare cu arome nordice, dragii mei, aceasta friptură înăbușită. Mărar, chimen și, mai ales, bere, o combinație care, mai ales în zilele mai răcoroase, ne face viața mai frumoasă. Cu puțină grijă la prezentare, poate poposi pe orice masă, mai ales că, datorita timpului destul de lung de fierbere, aveți timp să mai rezolvați una-alta, așa că mâncarea poate ajunge în farfuriile invitaților imediat ce e gata, să se bucure și ei, că poate n-au greșit cu nimic ca să mănânce friptura reîncălzită.

Prin urmare, pentru 4 persoane:

1 kg pulpă de mânzat,
500 ml bere blondă,
1 ceapă,
1 felie de pâine neagră,
coaja rasă de la 1/2 lămâie,
1 cățel mare de usturoi (sau mai mult, dacă va plac mâncărurile usturoiate),
1 linguriță semințe de chimen,
câteva fire de mărar,
80 g unt,
sare și piper.

Legați carnea cu sfoara de bucătărie, ca să aibă o formă frumoasă. Curățați și tocați ceapa.

Topiți untul într-o cratiță și rumeniți carnea pe toate fețele (10 minute). Sărați, piperați, adăugați ceapa, lăsați-o și pe ea sa se călească puțin, turnați berea și apa caldă câtă mai trebuie ca să acopere aproape complet friptura, acoperiți și lăsați totul la înăbușit de la 90 de minute în sus (adică până se frăgezește bine), timp în care puteți să vă vedeți de treabă. Când e gata carnea, scoateți-o din cratiță și păstrați-o la cald.

Mărunțiți bine pâinea, curățați și tocați usturoiul și zdrobiți puțin boabele de chimen. Adăugați-le pe toate în sos, împreună cu coaja de lămâie, amestecați, mai adăugați sare și piper, dacă-i cazul. Fierbeți sosul 10 minute, amestecând des, ca să-l omogenizați, adăugați mărarul tăiat mai mare decât de obicei, mai dați doua clocote și stingeți focul.

Tăiați carnea felii, puneți-o pe un platou, turnați deasupra sosul, decorați cum vreți (cu jumătăți de felii de lămâie, de pildă) și serviți (cu cartofi natur sau altceva).

Ei, și chiar dacă friptura-i făcută în bere, trebuie alături un vin roșu adevărat, un Cabernet Sauvignon de Sâmburești, de-un paregzamplu.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Friptura de vităȘase sfaturi pentru o friptură de vită perfectă Nucă de vită cu sos de bere neagră și legume Friptură de vită la cuptor cu sos de vin roșu Friptură de vită cu rozmarin și lămâie

  • bere, chimen, cratita, friptura, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved