• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui aromate

Jun 24, 2008 costachel Fripturi la grătar, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 0


Aparent simplu de făcut, frigăruile au și ele merchezul lor, în sensul că, prin marinare în diverse zemuri și prin adăugarea de legume lângă bucățile de carne, devin mult mai aromate și mai suculente. Ca să vă convingeți, sosește acum o rețetă de frigărui deosebită, bine condimentată și proaspătă în același timp, ce mai, o minune! Ia să vedem!

Pentru cele patru persoane de rigoare, avem nevoie de

400 g carne slabă de vițel,
4 dovlecei mici,
16 ciuperci mici de cultură (champignon),
2 lămâi,
4 cepe mici,
1/2 linguriță de boia dulce,
1 ardei gras verde,
2 căței de usturoi,
3 linguri de ulei (extravirgin) de măsline,
100 ml vin alb sec,
2 vârfuri de cuțit de praf de ghimbir,
câte 1/2 linguriță de piper de Cayenne, nucșoară rasă, chimen pisat cu mânuța proprie și boabe de coriandru așijderea,
sare.

Tăiați mai întâi carnea în cubulețe de dimensiuni egale, puneți-le într-un castron, presărați deasupra boiaua, usturoiul tocat, ghimbirul, piperul de Cayenne, nucșoara, chimenul, coriandrul, sarea și 2 linguri de ulei. Turnați peste toate acestea zeama de la 1 lămâie și vinul, amestecați bine și lăsați la marinat 3 ore.

Tăiați ceapa jumătăți sau sferturi (depinde cat e de mare), curățați ciupercile, tăiați dovleceii cubulețe, iar ardeii și lămâia rămasă pătrățele (cu tot cu coaja). Scoateți carnea din marinată și înfigeți-o în frigăruile unse cu ulei (dacă-s metalice) sau înmuiate în apă (dacă-s de bambus), alternând cu dovleceii, lămâia, ciupercile și ardeiul gras.

Frigeți pe grătar până e gata carnea și serviți frigăruile cu o salata verde.

Dacă sunteți fericitul posesor al unui aragaz care are și grill, atunci puteți pune frigăruile la o distanță de circa 15 cm de acesta și să le coaceți 15-20 de minute, întorcându-le des.

Ei, în ceea ce privește vinul, chit că-i vorba de vițel, v-aș recomanda nu un roșu, ci un rozé proaspăt și reconfortant, că se găsesc destule bune prin cele rafturi. Asta e, legumele și lămâia au avut și ele un cuvânt de spus!

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigarui de pui cu lămâie si șofranFrigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab) Frigărui de pește cu costiță afumată și dovlecei Pinchitos, adică frigărui spaniole Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano

  • ardei, ceapa, ciuperci, condimente, dovlecei, frigarui, gratar, marinare, reteta, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved