• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui americane

May 21, 2013 costachel Rețete, Rețete de aperitive 0


Frigărui americane

N-am nici cea mai vagă idee de ce insolitul aperitiv de mai jos s-ar chema frigărui americane. Să fie din cauza alăturării cam îndrăznețe (și deloc europene) a ingredientelor pe bețe? S-ar putea, nu zic nu, dar până la urmă e un aspect care contează mai puțin. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că-s gustoase și chiar spectaculoase, prin insolitul lor, aceste frigărui mai au un mare avantaj. După ce le faci o singură dată, devii mult mai îndrăzneț în alăturarea și combinarea ingredientelor. În aperitive, salate și nu numai.

Ce-avem nevoie? Notați:

400 g șuncă de Praga, afumată,
4 felii de ananas (pot fi și din conservă),
100 g măsline verzi fără sâmburi,
200 g de șvaițer (emmental),
4 bastonașe de inimă de palmier (din conservă),
cam 100 ml ulei extravirgin de măsline,
zeama de la 1 lămâie,
sare și piper,
1 legătură de pătrunjel.

Tăiați mai întâi șunca de Praga în felii nu prea subțiri, și apoi în bucățele, șvaițerul cuburi, feliile de ananas în sferturi, iar inimile de palmier în rondele cam de-un deget de groase.

Bateți zdravăn uleiul cu zeama de lămâie. Sărați, piperați, adăugați și pătrunjel tocat.

Puneți toate ingredientele pe bețe de frigărui, alternându-le după pofta inimii. Puneți-le pe un platou, împreună cu un castronel în care ați pus sosul, pentru ca fiecare comesean să-și poată stropi frigăruile după pofta inimii.

Variante? Păi la ce nebunie e aici, mi-e tare lesne să mă gândesc că se pot face și cele mai năstrușnice substituiri. Cu precizarea că, nu știu de ce, am senzația că ananasul trebuie să rămână la locul lui (oare din cauza lui s-or fi numind „frigărui americane”?)

Ce bem? Vin alb sec, cu siguranță. Mai departe, că vom miza pe nebunia unui Pinot Gris, pe prospețimea unui Sauvignon Blanc, pe impetuozitatea unei Fetești Regale, apoi asta ține, cu siguranță, exclusiv de gusturile personale. În ce mă privește, aș miza, totuși, pe sobrietatea unui Riesling. Că trebuie să fie și cineva serios lângă nebunele astea de frigărui americane.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigărui cu trei ardei grași Frigarui crocante de pui cu jambonFrigărui crocante de pui cu jambon Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Frigărui de pește cu costiță afumată și dovlecei

  • ananas, aperitiv, frigarui, inima de palmier, masline, sunca de praga, svaiter

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved