• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fricasée pescaresc

Jun 23, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu pește 0


Tineti minte cum un personaj de-al lui Alecsandri isi batea joc de „fricasauri“ si „blanmanjeuri“? Pai normal ca le dispretuia, daca nu stia ce-s alea. Si-ar fi trebuit sa nu faca atata scandal fiindca, daca ne uitam mai atent, „blanmanjeul“ seamana izbitor cu o ciulama mai subtirica, in timp ce „fricaseaua“ e vara dreapta cu tocanita, numai ca n-are atata ceapa si vrea cartofi, ca nu stie ce-i aia mamaliga. Nu credeti? Ia uitati-va mai jos!

Pentru 4 persoane va trebuie 700 pana la 900 g peste alb, fara piele si oase, taiat in cuburi mari, 6 felii de costita slaba, taiata cubulete, 450 g rosii, cojite si fara seminte, proaspete sau din conserva, 300 g de cartofi, taiati in cuburi, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 2 linguri de patrunjel tocat marunt, 1 lingurita de frunzulite de cimbru proaspat sau 1/2 lingurita de cimbru uscat, 150 g vermut sau vin alb sec, 450 g supa limpede de peste, sare si piper.

Rumeniti usor costita intr-o tigaie, la foc moale. Scoateti-o, eliminati excesul de grasime si puneti-o deoparte. Topiti untul intr-o cratita mare. Caliti ceapa citeva minute, amestecand din cand in cand. Adaugati usturoiul si verdeata, amestecati un minut. Puneti rosiile, vermutul sau vinul si supa, astepati pana da in clocot, reduceti flacara, acoperiti si lasati sa fiarba un sfert de ora. Adaugati cartofii, acoperiti din nou si lasati-i sa fiarba pana sunt aproape gata. Puneti apoi pestele si costita si fierbeti totul inca 5 minute, la foc moale si fara capac (pestele trebuie sa fie fiert, fara sa se desfaca). Sarati, piperati si serviti cu un Riesling de Husi.

Pentru supa, folositi capetele si oasele pestelui, adaugand la fierbere ceapa, morcov, telina, o frunza de dafin, putin patrunjel, o jumatate de lamaie, vin alb si piper negru boabe. Dar presupun ca asta stiati deja.

S-ar putea să vă intereseze și:

Quiche lorraine - Tarta cu costita si cascavalTartă cu costiță și cașcaval (quiche lorraine) Crochete de cartofi cu ceapa si costitaCrochete de cartofi cu ceapa si costita Costita de porc la tava Supă de ceapă

  • cartofi, ceapa, costita, Franta, peste, reteta, rosii, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved