• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fricasée pescaresc

Jun 23, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu pește 0


Țineți minte cum un personaj de-al lui Alecsandri își bătea joc de „fricasauri“ și „blanmanjeuri“? Pai normal că le disprețuia, dac-a nu știa ce-s alea. Și-ar fi trebuit sa nu facă atâta scandal fiindcă, dac-a ne uitam mai atent, „blanmanjeul“ seamănă izbitor cu o ciulama mai subțirică, în timp ce „fricaseaua“ e vară dreapta cu tocănița, numai că n-are atâta ceapă și vrea cartofi, că nu știe ce-i aia mămăligă. Nu credeți? Ia uitați-vă mai jos!

Pentru 4 persoane vă trebuie 700 până la 900 g pește alb, fără piele și oase, tăiat în cuburi mari, 6 felii de costiță slabă, tăiată cubulețe, 450 g roșii, cojite și fără semințe, proaspete sau din conservă, 300 g de cartofi, tăiați în cuburi, 1 ceapă mare tocată, 1 cățel de usturoi zdrobit, 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt, 1 linguriță de frunzulițe de cimbru proaspăt sau 1/2 linguriță de cimbru uscat, 150 g vermut sau vin alb sec, 450 g supă limpede de pește, sare și piper.

Rumeniți ușor costița într-o tigaie, la foc moale. Scoateți-o, eliminați excesul de grăsime și puneți-o deoparte. Topiți untul într-o cratiță mare. Căliți ceapa câteva minute, amestecând din când în când. Adăugați usturoiul și verdeața, amestecați un minut. Puneți roșiile, vermutul sau vinul și supa, așteptați până dă în clocot, reduceți flacăra, acoperiți și lăsați sa fiarbă un sfert de oră. Adăugați cartofii, acoperiți din nou și lăsați-i sa fiarbă până sunt aproape gata. Puneți apoi peștele și costița și fierbeți totul încă 5 minute, la foc moale și fără capac (peștele trebuie să fie fiert, fără sa se desfacă). Sărați, piperați și serviți cu un Aligote de Iași.

Pentru supă, folosiți capetele și oasele peștelui, adăugând la fierbere ceapă, morcov, țelină, o frunză de dafin, puțin pătrunjel, o jumătate de lămâie, vin alb și piper negru boabe. Dar presupun că asta știați deja.

S-ar putea să vă intereseze și:

Merlucius cu sos de rosiiMerlucius cu sos de roșii Supă de ceapă Tocanita de cartofi cu ciuperciMâncare de cartofi cu ciuperci Salată de pește afumat (cu cartofi)

  • cartofi, ceapa, costita, Franta, peste, reteta, rosii, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved