• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ficat de vițel cu grepfrut

May 30, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită 4


Ficat de vițel cu grepfrut

Sună mai bizar? Și ce dacă? Acest ficat de vițel cu grepfrut e o rețetă excelentă, simplă și deosebit de gustoasă. Ținând cont și de faptul că se face foarte repede, e o soluție excelentă pentru musafiri inopinați (acuma, eu ce să zic, dumneavoastră decideți dacă ei merita sau nu o asemenea minunăție). Asa că hai să trecem și noi la fel de repede la rețeta propriu-zisă.

Pentru 4 persoane aveți nevoie de

4 felii frumoase de ficat de vițel (cam 600 g să aibă în total),
2 grepfruturi (din cele roz, dacă se poate),
30 g unt,
100 g zahăr,
2 linguri de vermut,
piper boabe amestecat (adică negru, alb, verde și roz),
sare.

Curățați fructele de coaja colorată cu ajutorul unui cuțit de curățat cartofii. Tăiați-o apoi pe dumneaei coaja în fâșiuțe subțiri și opăriți-o de trei ori la rând, schimbând de fiecare data apa (trebuie să iasă amărala, nu?). Scurgeți-o și puneți-o într-o crăticioară cu zahărul și 100 ml apă. Dați în clocot și lăsați-le apoi să fiarbă, la foc moale, timp de 5 minute.

Eliminați coaja albă a grepfruturilor (cu cuțitul, închipuiți-vă că taman curățați niște mere), scoateți feliile (fără pielița albă) și tăiați-le în 4 (desigur că toate operațiunile astea le veți face deasupra unui castronel, pentru că nu trebuie să pierdem nimic din zeamă, nu-i așa?).

Topiți untul într-o tigaie și prăjiți ficatul, la foc viu, cam 3 minute pe fiecare parte. Sărați și piperați, cu piperul râșnit chiar atunci. Puneți feliile pe farfurii încălzite.

Turnați vermutul în aceeași tigaie, adăugați miezul, zeama și coaja fructelor, amestecați bine, lăsați să fiarbă câteva momente, tot la foc viu. Repartizați echitabil garnitura asta în fiecare farfurie și serviți imediat.

Ca vin, părerea mea sinceră este că, la rețeta asta, ceva mai bun decât un rozé sec și parfumat de Drăgășani nu poate fi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ficat de vițel la tigaie cu sos de smântână cu muștar Grapefruit la cuptor cu migdaleGrepfrut la cuptor cu migdale Mușchi de vițel cu tarhon Grapefruit confiat cu inghetata de cacaoGrepfrut confiat cu înghețată de cacao

  • ficat, grepfrut, reteta, tigaie, unt, vermut, vitel

4 thoughts on “Ficat de vițel cu grepfrut”

  1. elena 11/01/2012 at 00:38

    reteta este interesanta si pare usor de realizat. o nelamurire:atunci cand se adauga coaja fructelor in tigaie, acestea se pun cu tot cu amestecul (apa si zahar)in care au fiert sau trebuie inlaturat lichidul?

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/01/2012 at 09:22

      În mod normal, după 5 minute de fierbere rămâne doar un sirop destul de gros (dar depinde, știu, și de diametrul crăticioarei, și de tăria focului), care oricum nu prea mai poate fi eliminat de pe coji 🙂 Dar ca să răspund simplu: da, cu totul. Iar cât de „umedă” sau de „uscată” doriți să fie garnitura pentru ficat puteți regla din fierberea finală (cea cu vermutul).

      Reply ↓
      1. elena 11/01/2012 at 19:17

        Eu ma gandeam la cantitatea de zahar (dulceata nu se evapora prin fierbere si nu stiu daca acest sos are nevoie de toata cantitatea se zahar) si mai putin la consistenta garniturii.

        Reply ↓
        1. costachel Post author11/01/2012 at 19:35

          Ei, acuma sigur că e vorba și de gustul fiecăruia. Și mai depinde și de cât de dulci sunt grapefruit-urile. Eu zic că-s numai bune 100 g zahăr, dar…

          Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved