• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fettuccine Alfredo

Oct 15, 2009 costachel Paste cu lactate, Rețete, Rețete celebre, Rețete de garnituri, Rețete de paste 0


Fettucine Alfredo

Legenda spune că faimoasele Fettuccine Alfredo ar fi fost „inventate” pe la 1914 de Alfredo di Lelio, care nu mai ştia ce să-i mai pregătească gravidei sale soţii. Și, încercând o variantă de Fettuccine al burro, a născocit preparatul de care taman am început să vorbim. Soţiei i-a plăcut, tăiţeii au fost introduşi în meniul restaurantului deţinut de di Lelio (Alfredo alla Scrofa). Apoi, în 1927, Mary Pickford şi Douglas Fairbanks, în luna lor de miere fiind, au trecut pe-acolo. Au mâncat, le-au plăcut, au dus reţeta cu ei în America şi de-aici celebritatea. În fine, povestea e, fireşte, mai lungă, dar m-am gândit că v-o fi foame, aşa că hai să ne ocupăm de preparaţia acestor (în definitiv) tăiţei cu brânză.

Pentru paste vă trebuie

4 ouă,
400 g făină,
1 lingură de ulei,
sare,

iar pentru sos mai adăugaţi

170 g unt,
170 g parmezan proaspăt ras.

Fettuccinele nu-s altceva decât nişte tăiţei normali, doar că-s mai lungi (cât ies din foaie) şi mai lați (dar nu mai mult de 1 cm). Aşa că faceţi dumneavoastră mai întâi pastele, fierbeţi-le al dente (un îndreptar util de fierbere a pastelor găsiţi aici), scurgeţi-le bine şi condimentaţi-le cu untul moale, frecat bine împreună cu parmezanul.

Dacă vreţi să fie ceva mai picant, puteţi adăuga piper alb râşnit, nucşoară proaspăt rasă sau de-amândouă. Amestecaţi bine (dacă-i cazul, adăugaţi puţin din apa în care au fiert pastele), până când crema îmbracă uniform pastele, iar brânza s-a topit. Serviţi, fireşte, imediat.

Secrete? Păi la o reţetă aşa de simplă, cred că vă daţi seama că în primul rând e vorba de calitatea ingredientelor de bază: ouăle din aluat, untul şi, mai ales, parmezanul, că nu se compară bucata întreagă veritabilă cu diverse răzături industriale şi neidentificabile.

Variante? Păi uneori mai apare în sos smântâna, alteori un ou, ba chiar şi făină ori amidon (ca să fie sosul mai gros), iar parmezanul este, de obicei, primul înlocuit, uneori cu brânzeturi de bună calitate (cum ar fi asiago sau pecorino), alteori cu variante mai ieftine.

Şi să nu uit: de multe ori aceste Fettuccine Alfredo apar pe post de garnitură, de obicei pe lângă pui. Dar, dacă le serviţi ca atare, nu strică să puneţi pe masă nişte parmezan ras suplimentar, că sigur se vor găsi doritori.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Spaghetti alla carbonaraSpaghetti alla carbonara: povești și două variante Penne cu spanac si gorgonzolaPenne cu spanac și gorgonzola Pasta bolognesePasta Bolognese Pasta Primavera

  • asiago, fettuccine, Italia, parmezan, paste, pecorino, unt

0 thoughts on “Fettuccine Alfredo”

  1. Alfredo e Ines Di Lelio 23/09/2012 at 15:24

    HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
    We have the pleasure to inform you about the history of our grandfather Alfredo Di Lelio.
    Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in Rome nel 1914, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina in Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local fame spread, first to Rome and then in the world of “fettuccine all’Alfredo”. In 1943, during the war, Di Lelio gave the local to his collaborators.
    In 1950 Alfredo Di Lelio reopened with his son Armando (Alfredo II) his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30, “Il Vero Alfredo”, which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles).
    In conclusion, the local Piazza Augusto Imperatore is following the family tradition of Alfredo Di Lelio and his notes noodles (see also the site of “Il Vero Alfredo” info@alfredo-roma.it).
    Our restaurant “Il Vero Alfredo” is present in the Register of “Historical shops of excellence” of Roma Capitale.
    We must clarify that other restaurants in Rome and in Italy do not belong to the family tradition of “Il Vero Alfredo”.
    Best regards
    Alfredo e Ines Di Lelio

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved