• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași

Sep 16, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 2


Nici nu știu cum să încep să vă povestesc despre prima ediție a festivalului PROVINO, care va avea loc la Iași în perioada 3-6 noiembrie, la Centrul Expozițional Moldova. Pentru că, recunosc, în timpul prezentării pe care mi-a făcut-o Daniel Maftei, am rămas cu gura căscată. Un proiect extrem de ambițios pentru această primă ediție, plin de evenimente (care mai de care mai interesante) și de prezentări apetisante. Bine, acuma sigur că știam destule despre talentul celor de la abplus de a organiza asemenea manifestări, una mai atractivă decât alta, dar în domeniul vinului e vorba despre o premieră. Și ce premieră!

Așadar, s-o luăm pe rând: pe trei nivele (plus terasa!), oaspeții festivalului vor putea să viziteze Expoziția PROVINO (unde vor expune, firește, în primul rând producătorii de vin, dar și cei de servicii conexe), Wine Shop-ul (da, vinurile expuse vor putea fi cumpărate!), zona Wine&Gastronomy (mai e nevoie să explic?), Salonul Royal Wines (dedicat vinurilor premiate în ultimii 5 ani la concursurile organizate sub egida Organizației Internaționale a Viei și Vinului – OIV) și, deloc în ultimul rând, Salonul Vinurilor rare românești (recunosc, de-abia aștept!).

Pomeneam și de-o terasă? Da, va fi organizată Terasa Provino, unde vizitatorii vor putea gusta preparate tradiționale și vinuri din toate zonele geografice.

Și pentru că vinul a fost dintotdeauna asociat cu arta, vor avea loc și manifestările grupate sub genericul Art&Music: concerte de jazz, blues, muzică veche, vernisaje etc. Una dintre gazde va fi Muzeul Unirii dar, dac-am înțeles bine, nu și singura.

Oricum, vă dați seama că am să vă țin la curent cu pregătirile. Însă, pentru un plus de informații, aveți oricând la îndemâna site-ul PROVINO, cât și pagina de facebook.

Și nu pot, firește, să închei mai bine această primă prezentare decât spunându-vă că evenimentul este organizat sub patronajul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, iar președintele de onoare este profesorul Valeriu V. Cotea.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

La Provino, arta își dă întâlnire cu vinul Festivalul Provino ajunge și la Cluj Desant de vinuri basarabene la festivalul PROVINO Concurs de vinuri românești la Festivalul Provino de la Cluj

  • gastronomie, Iasi, Provino, vin

2 thoughts on “Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași”

  1. Eustatiu Ionescu 16/09/2011 at 13:35

    Stimate domnule redactor,
    Am citit articolul dvs, dupa care am intrat pe site-ul evenimentului. Credeti ca se poate face un festival de amploarea si succesul pe care il descrieti dvs cu 9 participanti? Sunteti sigur ca se va tine, nu de alta, dar nu imi vine sa plec de la Gura Humorului si sa fiu dezamagit.
    Cu stima,
    Eustatiu Ionescu

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/09/2011 at 14:23

      Stimate domnule Ionescu,
      din fericire, nu trebuie sa plecati azi, ci in noiembrie (numai daca doriti, desigur). Pana atunci, lista cu participantii care isi vor fi confirmat participarea va fi alta și detaliile mai multe și mai exacte.
      Oricum, mai aveti destul timp sa luati o hotarâre. În cazul în care vă intereseaza (totuși!) evenimentul, puteți să vă informați (nu neapărat de aici) în legătură cu desfășurarea evenimentelor și să vă decideți la momentul respectiv dacă merită să vă deplasați sau nu.
      Și dacă tot m-ați întrebat ce cred, ei bine, cred că e prea devreme sa tragem vreo concluzie, cu 1 lună și jumătate înainte de deschiderea festivalului. După desfășurarea lui putem vorbi pe îndelete și în cunoștință de cauză despre amploare și succes.
      Cu aceeași stimă,
      Costăchel

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved