• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Fasole verde cu ciuperci și smântână la cuptor

Jul 03, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete ovo-lacto-vegetariene 2


Fasole verde cu ciuperci și smântână la cuptor

O excelentă mâncare estivală, de o savoare absolut inedită și care se face și foarte simplu, pe deasupra. Ba chiar puteți să pregătiți păstăile și ciupercile cu ceva timp înainte, iar asamblarea finală să o începeți cam cu 3/4 de oră înainte de servire. Un avantaj care nu mi se pare deloc de neglijat.

Cât despre ingredientele necesare, notați:

1 kg de fasole păstăi,
1/2 kg ciuperci,
500 ml smântână,
1 ou,
1 ceapă,
1/2 căpățână de usturoi,
50 g cașcaval,
2-3 linguri de pesmet,
unt,
mărar, pătrunjel,
sare, piper.

Opăriți mai întâi fasolea (curățată și spălată) în apă sărată, cam 20 de minute după ce începe apa să fiarbă din nou (gustați, totuși, că mai depinde și de felul păstăilor). Când sunt gata, dar au rămas ușor crocante (al dente, ce mai!), răsturnați-le într-o strecurătoare și clătiți-le scurt cu apă rece, să opriți fierberea.

Încingeți cuptorul, la 200ºC.

Faceți toaleta ciupercilor, tăiați-le felii și căliți-le în unt, împreună cu ceapa tocată și usturoiul mărunțit. Sotați-le până sunt gata și nu mai au pic de zeamă.

Bateți într-un castron smântâna împreună cu verdeața tocată, 1 ou, sare, piper și, facultativ, încă niște usturoi, făcut pastă. Dacă vă place cașcavalul, puteți să mai radeți încă 50 g și să-l adăugați în sos.

Ungeți cu unt, în fine, o formă care merge la cuptor. Puneți un strat de păstăi, apoi ciupercile, încă un strat de fasole, turnați smântâna, presărați uniform pesmetul amestecat cu cașcavalul ras, distribuiți deasupra niște bucățele mici de unt și băgați totul în cuptorul încins, unde trebuie să stea cam 30 de minute (sau până se rumenește frumos).

Serviți cald, în formă, iar în pahare turnați un vin alb sec și rece. Sauvignon Blanc în principiu, dar depinde și de cât usturoi ați pus!

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fasole verde cu smantanaFasole verde cu smântână Pui cu fasole verde şi smântână Conopida cu ghebe si smantana la cuptorConopidă cu ghebe și smântână la cuptor Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi

  • cascaval, ciuperci, cuptor, fasole verde, pastai, smantana, usturoi

2 thoughts on “Fasole verde cu ciuperci și smântână la cuptor”

  1. pansy 03/07/2011 at 22:38

    gustoasa mai e vara asta !

    Reply ↓
  2. costachel Post author04/07/2011 at 09:57

    Cam ca fasolea asta 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved